Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.
Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.
Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Rašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.
Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.
„Gâteau invisible aux pommes“ arba „nematomas obuolių pyrago“ – tai, ko gero, lengviausias obuolių pyragas, kokį jums kada nors teko kepti.
„Tai puikus receptas, kurį savo kepinių užrašuose vertėtų turėti kiekvienam. Puikiai tinka mėgautis bet kuriuo paros metu – ne tik desertui, bet ir vėlyviems pusryčiams! Labiausiai dėl to, kad šiame pyrage telpa visas kilogramas obuolių. Būtent dėl to jis ir yra „nematomas“ – plonai pjaustytos obuolių skiltelės tarsi susilieja su saldžia ir kremine tešla. Taip susidaro vientisas, sodrus desertas“, – jį pristato konditerė Sonata Šalkauskaitė.
„Napoleonas“ yra vienas mano mėgstamiausių tortų, kuriuo mėgaujamės su šeima, tačiau iš pirmo žvilgsnio namuose tokį tortą pasigaminti yra itin sunku. Laimei, esu atradusi tinginių „Napoleono“ receptą, kuris, nors ir pagamintas su pirktine sluoksniuota tešla, yra ypatingai viliojančio skonio“, – šį skanėstą pristato maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė.
Šis kepinys tiks ir kasdienai, ir savaitgaliui, o gal net šventei, pagaliau, ji itin tinkama piknikui – nesvarbu, savame kieme ar kur nors tolėliau. Purios ir labai skanios duonos receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė, profesionali kulinarė Laura.
Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.
Išbandykite šventinį patiekalą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Jei niekada nesate gaminę naminio sūrio, gal kaip tik pats metas tą padaryti? Nesudėtingu receptu dalinasi profesionali kulinarė Laura, kurianti tinklaraštį „Bulvių košė“.
Makaronų patiekalas gali būti ir skanus, ir maistingas, juolab, jei makaronai bus pilno grūdo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Pidė gali virsti pačiu geriausiu jūsų vakarėlio akcentu, nes ją lipdyti gali visi svečiai. Įdarai taip pat gali būti patys įvairiausi – nuo maltos avienos (čia labiau vyriškas, suaugusių variantas) iki špinatų (tikrai patiks moterims) arba įvairių sūrių įdaras (tikrai džiaugsis vaikai).
Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų! Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Ukrainietiškos pampuškos – purios, minkštutės bandelės, pagardintos žolelėmis ir česnakais. Dažniausiai jos patiekiamos su ukrainietiškais barščiais.
Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas keliavo po Turkiją, žino, kaip sunku atsispirti šviežutėliams mieliniams kepiniams, kasdien nuo ankstyvo ryto viliojantiems triukšmingų gatvių praeivius. Pusryčių stalas Turkijoje bus nepilnas, jei ant jo nebus sezamais pabarstytų riestainių, o ir saldžiais bei sūriais įdarais prigardintų bandelių.
Susukti tokią bandelę – vieni juokai, tereikia padaryti keturias įpjovas apvaliame tešlos apskritime. Įdarui geriausia tiks feta, pagardinta žalumynais, tačiau Turkijoje tokios kepamos ir su kepintų daržovių įdarais, ir aštroku maltos mėsos faršu.
Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.