Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pienas“ 12 puslapis

Tobula bananų duona su riešutais

Tobula bananų duona su riešutais 8 asm.

Ši bananų duona gali tapti tikru „budinčiu“ saldėsio receptu – ji visada pavyksta. Pagyrimų šiai duona, o gal tiksliau – pyragui, nebus per daug: nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir, žinoma, labai skanus. Šiai bananų duonai galima sunaudoti „pavargusius“ patamsėjusius bananus, kurių nebesinori valgyti žalių.  

Kalėdinis pudingas „Flano“

Kalėdinis pudingas „Flano“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai privalomas Kalėdinio stalo saldumynas. Šį kartą siūlome paragauti „flano“. Tai pudingas, populiarus kolonijinės Ispanijos šalyse. Sakoma, kad jis buvo ragaujamas dar Senovės Romoje.

Kepta paprika su ančiuvių padažu

Kepta paprika su ančiuvių padažu 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Ančiuvių padažas yra vienas kalėdiškiausių patiekalų šiaurės Italijoje. Tai privalomas kiekvieno šventinio stalo akcentas. Šio patiekalo slaptas slaptas ingredientas – ančiuviai. Subtilus padažas puikiai dera su šiek tiek pakepta, italų itin mėgstama, paprika.“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“ 6 asm.

Rasa Martens: „Visai kaip be žąsies, taip ir be pyragų per Kalėdas nė žingsnio. Vokiečiai švenčių metu kepa gausybę pyragų, sausainių, keksų. Mūsų šeima po vakarienės jaukiai įsitaiso priešais židinį, išpakuoja dovanas, geria arbatą ir valgo šį pyragą. Galbūt todėl, „Kalėdų boba“ man taip ir patinka“.

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“ 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų....
Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais 2 asm.

Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir...
Prancūziškas čiabatos skrebutis su migdolais

Prancūziškas čiabatos skrebutis su migdolais 4 asm.

Šiek tiek pakaitinkite keptuvę. Suplakite pirmuosius 6 ingredientus vidutinio dydžio dubenyje. Palaipsniui įmaišykite abiejų rūšių pieno. Mišinį supilkite į negilų kepimo indą. Sudėkite duoną į indą ir kiekvieną pusę palikite mirkti po 3 minutes....
Tinginys (be kondensuoto pieno)

Tinginys (be kondensuoto pieno) 15 asm.

Visus sausainius smulkiai sulaužykite arba supjaustykite. Man greičiausia tai atlikti aštriu peiliu. Gautus gabalėlius sudėkite į didelį dubenį. Nedideliame puode išlydykite sviestą, tuomet supilkite pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją. Viską...
Bandelės burgeriams

Bandelės burgeriams 10 asm.

Mieles sumaišome su šiltu vandeniu ir cukrumi, paliekame kelioms minutėms cukrui ištirpti ir masei suputoti. Atskirame inde suplakame kiaušinį, sumaišome jį su druska, pienu, aliejumi. Visą šią masę supilame į mielių mišinį, gerai sumaišome....
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis 8 asm.

Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi....
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu 6 asm.

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

Šokoladiniai blynai

Šokoladiniai blynai 4 asm.

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Per vidurį padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų. Viską išsukame iki vientisos masės ir įmaišome šokoladą. Keptuvę gerai įkaitiname, temperatūrą sumažiname iki...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Velykų duona su džiovintais vaisiais

Velykų duona su džiovintais vaisiais 4 asm.

Razinas užilkite romu ir palikite per naktį. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną. Dalimis suberkite iš...
„Ferrero Rocher“ keksiukai

„Ferrero Rocher“ keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite pieną ir išmaišykite iki...
Velykų boba

Velykų boba 4 asm.

Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų.  Pašildykite pieną. 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite. Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kambario temperatūros...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...