Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Paruošimas:
Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite išlydytą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją. Supilkite pieną ir...
Kepant ne silikoninėse formelėse, reikėtų dar gabalėlio sviesto formelėms ištepti bei šiek tiek rudojo cukraus formelėms apibarstyti. Recepto autorė kepė silikoninėse – tada puikiai iškepa ir be tų priedų.
Tešlos paruošimas:
Šis dangiško skonio...
Į didelį dubenį sudėkite cukrų, medų, pieną, gabaliukais pjaustytą sviestą ir iki vientisos masės tirpinkite ant karštų garų. Gautą masę šiek tiek pravėsinkite ir įplakite kiaušinius. Suberkite miltus ir visus prieskonius, užmaišykite tešlą....
Moliūgą sutrinkite smulkia tarka ar elektriniu trintuvu. Pieną pastatykite virti, o šlakelį šalto sumaišykite su krakmolu ir supilkite į verdantį. Gerai išmaišykite. Sudėkite į pieną moliūgą, cukrų, druską ir virkite, kol masė bus vientisa. Išvirusį...
Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės...
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą. Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo...
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri. Ištirpinkite sviestą. Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir...
Pieno kokteilis Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.
Šokolado padažas Sumaišykite visas...
Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis. Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite...
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo. Kuo plonesnėmis skiltelė...
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą. Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite. Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į...
Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės). Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims...
Vištienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais svogūnais, kiaušiniu ir šlakeliu pieno. Gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus. Dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20–30 minučių. Per tą laiką paruoškite sūrio padažą –...
Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Už...
Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią...
Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos...