1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu.
2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles.
3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol...
1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai pasidarys skaidrūs, sudėkite brokolinius kopūstus ir maišydami kepinkite kelias minutes.
2. Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais. Suberkite...
1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo...
1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.
2. Sviestą ištirpinkite,...
1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps.
4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite,...
1. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite su majonezu, jogurtu, įpilkite pieno ir išplakite.
2. Į didelį plokščią dubenį sudėkite salotas, ant jų – skiltelėmis supjaustytą pomidorą, susmulkintus svogūnus, salierus, žiedinius kopūstus.
3. Ant daržovių...
1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nudžiūti.
2. Citrinų sultis nemažame dubenėlyje sumaišykite su...
1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
2. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, plakdami po truputį supilkite pieną. Plakinį supilkite į miltuose padarytą duobutę ir šakute maišykite, kol...
1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys.
2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę...
1. Nuo bandelių nupjaukite viršūnėles, iš vidaus išskobkite po šaukštą minkštimo.
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, pagal skonį įberkite maltų pipirų, druskos ir gerai išplakite konditerine šluotele.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukš...
1. Verdantį vandenį sumaišykite su šaltu pienu ir alyvuogių aliejumi, atvėsinkite iki 37 °C temperatūros.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį, įpilkite nedidelį kiekį pasiruošto mišinio ir gerai išmaišykite.
3. Supilkite likusį vandens mišinį,...
1. Dubenyje gerai sumaišykite visus biriuosius produktus, tada supilkite pieną, sviestą, įmuškite kiaušinį ir kiek galima per trumpesnį laiką išmaišykite.
2. Tešlą dar paminkykite ir suvoliokite labai mažas bandeles.
3. Bandeles sudėkite ant...
1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius.
2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene.
3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maž...
1. Dubenyje į išsijotus abiejų rūšių miltus supilkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, sirupą arba cukrų, pasūdykite ir išminkykite tešlą.
2. Baigdami minkyti supilkite tirpintą margariną ir šiek tiek pašildytą pieną su grietine.
3....
1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį.
2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną...