1. Pieną pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir ištirpinkite nedideliame kiekyje pieno, tuomet supilkite likusį pieną.
3. Suberkite su sūriu sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
4. Po truputėlį įmaišykite ir kambario...
1. Sumaišykite visų rūšių miltus.
2. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištrinkite su druska, įpilkite kambario temperatūros pieno arba vandens. Įmaišykite pusę miltų, sirupą (arba cukrų) ir aliejų.
3. Subėrę likusius miltus, kviečių gemalus...
1. Pieną pašildykite, ištirpinkite šaukštą cukraus, sutrupinkite mieles ir maišykite, kol šios išsileis.
2. Palikite apie 20 minučių. Išsijotus miltus supilkite į dubenį, suberkite likusį cukrų, druską ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę, į...
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, aliejų, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dė...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs.
2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad...
1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės ir palikite vėsti.
2. Kas keletą minučių tikrinkite pieno temperatūrą (tai labai svarbu, nes sukrėtus jogurtą į aukštesnės temperatūros nei 42...
1. Į dubenį supilkite pieną, mieles, cukrų, druską ir miltus. Išmaišytą masę 3 minutes plakite.
2. Išplaktą minklę padalykite per pusę, į vieną dalį įkrėskite pomidorų pastos. Jei tešla per daug paskystėjo, dar pridėkite miltų ir paplakite...
1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą.
2. Rikotą sudėkite į dubenį....
1. Į dubenį suberkite paprastus ir visadalius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite.
2. Sudėkite petražoles ir dar sykį gerai išmaišykite.
3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnų laiškus, grūstą č...
1. Tarkuotas cukinijas 15 minučių laikykite sietelyje, kad nuvarvėtų.
2. Po to sudėkite ant dvigubai sulenkto virtuvinio rankšluosčio, jį dar kartą perlenkite ir lengvai paspauskite, kad susigertų likęs skystis.
3. Taip paruoštas cukinijas sukrė...
1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite.
2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...
1. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite, kol jis atvės. Nusunkite ir paberkite ant virtuvinio rankšluosčio apdžiūti.
2. Sviestą su cukrumi išsukite elektriniu maišytuvu. Sukant po vieną įmuškite kiaušinius,...
1. Pieną pašildykite. Mieles ištrinkite su cukrumi ir supilkite į dubenį su pienu, suberkite trečdalį miltų ir užmaišykite tešlą. Jos paviršių apibarstykite miltais ir palaikykite 2–3 valandas šiltai, kad pakiltų.
2. Pakilusią tešlą gerai iš...
1. Kiaušinius išplakite su pienu.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Sviestą išsukite iki purumo, į jį sukrėskite mieles, sukdami po truputį pilkite kiaušinių ir pieno plakinį, berkite miltus, druską ir saulėgrąžas.
4. Plakite, kol masės...
1. Abejus miltus sumaišykite dubenyje, viduryje padarykite duobutę.
2. Supilkite 5 šaukštus pieno, išsukto su mielėmis ir cukrumi, užberkite miltais ir leiskite 10–15 minučių pakilti.
3. Sviestą ištirpinkite ir, kai pravės, išsukite su kiauš...