1.Ryžius išvirkite sultinyje (virimo laikas ir reikalingo vandens kiekis priklauso nuo ryžių; svarbu, kad virti ryžiai būtų birūs ir ne per minkšti).
2.Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir su rūkytų žuvų gabaliukais,...
1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą.
2.Kiaušinius išplakite su pienu ir ž...
1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs.
2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite.
3. Į tešlą įsijokite miltų,...
1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2...
1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.
2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes...
1.Kiaušinius išplakite su pienu, aliejumi, žiupsneliu druskos ir miltais. Iškepkite lietinius. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir virkite sūdytame vandenyje apie 10 minučių. Slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite 30...
1. Vieną bananą sumaigykite šakute, kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius suplakite su cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišykite su bananais.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą, viską gerai sumaišykite. Keptuvėje ant įkaitinto...
1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite!
2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą...
Papildomai reikės:
• 14–16 vnt. kiaušinių lukštų (paruoškite juos taip: pradurkite skylę viename kiaušinio gale, pašalinkite kiaušinio turinį, praplaukite karštu vandeniu ir pamerkite į stiprų druskos tirpalą maždaug 1 val.),
• keksiukų kepimo...
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje.
2. Apelsiną nulupkite ir išspauskite sultis.
3. Į likusius miltus suberkite druską, cukrų, į...
1. Žuvį nuskuskite ir nuplaukite. Odą aplink galvą apipjaukite ir nunerkite. Iš žuvies mėsos išimkite kaulus.
2. Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virtas sutarkuotas morkas. Žuvies filė ir piene išmirkytą batoną sumalkite. Į ž...
1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų. Vėliau įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei druską ir sumaišykite iki vienalytės masės. Tešla turi nelipti prie rankų, o...