Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pienas“ 33 puslapis

Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje

Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus. 2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio). 3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite...
Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Napoleono trapukai

Napoleono trapukai 8 asm.

Trupinių tešlos ruošimas: 1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
Pieniška grikių sriuba

Pieniška grikių sriuba 4 asm.

1. Nuplaukite grikius. Puode užkaiskite dalį pieno, sudėkite grikius ir virkite. Kai užvirs, įdėkite druskos. Sriubą reikia nuolat maišyti, nes pienas prisvils. 2. Kai grikiai beveik suvirs (po kokių 10 min), supilkite likusią dalį pieno. Toliau...
Ekologiškas šokoladinis tortas

Ekologiškas šokoladinis tortas 10 asm.

1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną...
Užgavėnių blynai

Užgavėnių blynai 5 asm.

1. Kiaušinius išplakite dubenyje. 2. Supilkite pieną ir dribsnius, išmaišykite, tada suberkite miltus, išplakite mikseriu ir įpilkite vandens. 3. Kepkite blynus keptuvėje ir patiekite su saldintu tirštintu pienu. Skanaus :)
Varškės blyneliai

Varškės blyneliai 4 asm.

Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
Patys greičiausi blynai

Patys greičiausi blynai 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. 2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.   3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. 4....
Blynų suktinukai „Kriauklelės“

Blynų suktinukai „Kriauklelės“ 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį. 2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją...
Manų košės blynai

Manų košės blynai 2 asm.

1. Išvirkite manų košę, kiaušinį suplakite su cukrumi. Kai košė pravės, sudėkite į ją likusius produktus ir gerai išmaišykite. 2. Skardą patepkite aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite orkaitėje, kol pagels. Valgykite su uogomis. Recepto...
Blyneliai su mėlynėmis

Blyneliai su mėlynėmis 4 asm.

1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius. 2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite  truputį pastovėti. 3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite,...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“ 4 asm.

TEŠLOS PARUOŠIMAS Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo. 1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...
Grikių blynai

Grikių blynai 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu. 2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę. 3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS! Recepto autorė Jū...
Nėriniuoti sniego blynai

Nėriniuoti sniego blynai 4 asm.

1. Kiaušinį suplakite su cukrumi ir druska, suberkite miltus. 2. Ištirpinkite sviestą, kartu supilkite į tešlą ir išmaišykite. 3. Pieną sumaišykite su vandeniu ir po truputį  skieskite tešlą, kol ji taps skystos grietinės konsistencijos. 4. Tešlą...
Blynai su džiovintais vaisiais

Blynai su džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min. 2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus...
Lietiniai blynai su kopūstais

Lietiniai blynai su kopūstais 4 asm.

1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto...
Apkepas su pomidorais

Apkepas su pomidorais 5 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Svogū...
Blyneliai su mėlynėmis

Blyneliai su mėlynėmis 6 asm.

1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris). 2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos...
Senovinis lietinių receptas

Senovinis lietinių receptas 5 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei druską ir gerai išmaišykite. 2. Supilkite apie 200 ml pieno ir dar kartą gerai išmaišykite. Į jau paruoštą masę suberkite miltus ir maišykite tol, kol gausis vientisa masė. 3. Supilkite...
Sūrio blynai

Sūrio blynai 4 asm.

1. Sūrį sutarkuokite burokine tarka. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei pienu, o baltymus išplakite iki standžių putų. 3. Ant sūrio supilkite trynių plakinį, suberkite miltus, pasūdykite ir viską išmaišykite....