1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus.
2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).
3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Trupinių tešlos ruošimas:
1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
1. Nuplaukite grikius. Puode užkaiskite dalį pieno, sudėkite grikius ir virkite. Kai užvirs, įdėkite druskos. Sriubą reikia nuolat maišyti, nes pienas prisvils.
2. Kai grikiai beveik suvirs (po kokių 10 min), supilkite likusią dalį pieno. Toliau...
1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną...
1. Kiaušinius išplakite dubenyje.
2. Supilkite pieną ir dribsnius, išmaišykite, tada suberkite miltus, išplakite mikseriu ir įpilkite vandens.
3. Kepkite blynus keptuvėje ir patiekite su saldintu tirštintu pienu. Skanaus :)
Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.
3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
4....
1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį.
2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją...
1. Išvirkite manų košę, kiaušinį suplakite su cukrumi. Kai košė pravės, sudėkite į ją likusius produktus ir gerai išmaišykite.
2. Skardą patepkite aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite orkaitėje, kol pagels. Valgykite su uogomis.
Recepto...
1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius.
2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite truputį pastovėti.
3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite,...
TEŠLOS PARUOŠIMAS
Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo.
1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu.
2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę.
3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS!
Recepto autorė Jū...
1. Kiaušinį suplakite su cukrumi ir druska, suberkite miltus.
2. Ištirpinkite sviestą, kartu supilkite į tešlą ir išmaišykite.
3. Pieną sumaišykite su vandeniu ir po truputį skieskite tešlą, kol ji taps skystos grietinės konsistencijos.
4. Tešlą...
1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.
2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus...
1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto...
1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Svogū...
1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris).
2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos...
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei druską ir gerai išmaišykite.
2. Supilkite apie 200 ml pieno ir dar kartą gerai išmaišykite. Į jau paruoštą masę suberkite miltus ir maišykite tol, kol gausis vientisa masė.
3. Supilkite...
1. Sūrį sutarkuokite burokine tarka.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei pienu, o baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Ant sūrio supilkite trynių plakinį, suberkite miltus, pasūdykite ir viską išmaišykite....