Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pienas“ 35 puslapis

Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų,...
Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu

Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu 2 asm.

1. Batoną ir sumuštinių duonos likučius išmirkykite piene. 2. Išmirkytus duoną ir batoną sutrinkite, įplakite kiaušinį ir įberkite šiek tiek druskos. Kepkite aliejuje arba įkaitintuose taukuose. 3. Virtus kiaušinius supjaustykite, įdėkite...
Aromatingi blynukai

Aromatingi blynukai 2 asm.

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi. 2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį. 3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
Eklerai su kavos kremu „Chantilly“

Eklerai su kavos kremu „Chantilly“ 6 asm.

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Naminis varškės sūris

Naminis varškės sūris 4 asm.

Pradėti reikėtų nuo varškės gamybos. 1. Užvirinkite pieną ir atskirai pašildykite rūgpienį. Rūgpienį supilkite į pieną ir išmaišykite. (Knygoje reikia daryti atvirkščiai - pieną supilti į rūgpienį, tačiau mano puodas su pienu buvo didesnis). Atauš...
Karamelės kremas

Karamelės kremas 6 asm.

1. Pieną ir grietinėlę supilkite į vieną puodą ir pakaitinkite iki virimo. Vos tik pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo ugnies, sudėkite iš vanilės ankšties išgramdytas sėklas. 2. Kiaušinius ir trynius sudėkite į elektrinio maišiklio indą,...
Dzūkiškos bandos

Dzūkiškos bandos 12 asm.

1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtas bulves sutrinkite, žalias sutarkuokite, dalinai nusunkite. Suberkite druską, grietinę ir visą masę gerai išmaiš...
Cukinijų suflė

Cukinijų suflė 8 asm.

1. Cukiniją nulupkite (jei odelė plona ir gležna, lupti nebūtina). Aštriu peiliu ar plačiu daržovių skustuku supjaustykite kuo didesniais griežinėliais (geriau pjaustyti išilgai). 2. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišant suberkite...
Karamelinė šokoladinė latė

Karamelinė šokoladinė latė 1 asm.

1. Atsargiai sumaišykite karštą kavą su karštu pienu ir karameliniu sirupu iki vientisos masės. 2. Ant kavos viršaus atsargiai užpilkite grietinėlę (jeigu norite, galite rinktis plaktą) ir pabarstykite šokolado drožlėmis bei cinamonu. Skanaus!
Žymės: gėrimas, kava
Pieniška močiutės sriuba

Pieniška močiutės sriuba 2 asm.

1. Pieną su vandeniu, sviestu ir druska užvirinkite. 2. Miltus užliekite keliais šaukštais vandens ir pirštais pamaigykite, kad būtų daug atskirų gabalėlių ir sausų miltų. Maišant berkite juos į verdantį. 3. Virkite apie 5 min. Receptą atsiuntė...
Tortas su morengais

Tortas su morengais 6 asm.

1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaiš...
Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas 6 asm.

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijokite ir sumaišykite su cukrumi. 2. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, kad nebeliktų sausos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek...
Bulvių ir svogūnų pyragas

Bulvių ir svogūnų pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius, pieną ir miltus su žiupsnelu druskos bei pipirų išplakite. 2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves ir kepkite 10 min. 3. Svogūnus ir kumpį supjaustykite, sudėkite...
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis 4 asm.

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje. 2. Antrą svogūną bei česnako...
Riešutinės „sraigutės“

Riešutinės „sraigutės“ 6 asm.

1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
Blynai su morkomis

Blynai su morkomis 2 asm.

1. Miltus sumaišykite su žiupsneliu kepimo miltelių. 2. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir pienu, suberkite manus ir miltus. Supilkite smulkiai tarkuotos morkos masę. Gerai išmaišykite. 3. Kepkite aliejuje. Pabarstykite milteliniu cukrumi. Receptą...
Sūrio blynai

Sūrio blynai 4 asm.

1. Sutarkuokite sūrį, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite šlakelį pieno, pagal skonį įberkite prieskonių ir viską gerai sumaišykite. 2. Iš gautos tešlos lipdykite blynelius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite. Sūrio blynelius...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 8 asm.

1. Iš miltų, pieno, cukraus, kiaušinio, kepimo miltelių ir sviesto užmaišykite tešlą. Plakikliu sukite ją iki vientisos masės. 2. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Išlyginkite kepinio paviršių. 3. Slyvas...
Obuolių ir svarainių pyragas

Obuolių ir svarainių pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą. 2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą...
„Vieno kąsnio“ tortukas

„Vieno kąsnio“ tortukas 1 asm.

1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške. 2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite. 3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...
Žymės: desertas, želė