1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų,...
1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.
2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.
3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite.
2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Pradėti reikėtų nuo varškės gamybos.
1. Užvirinkite pieną ir atskirai pašildykite rūgpienį. Rūgpienį supilkite į pieną ir išmaišykite. (Knygoje reikia daryti atvirkščiai - pieną supilti į rūgpienį, tačiau mano puodas su pienu buvo didesnis). Atauš...
1. Pieną ir grietinėlę supilkite į vieną puodą ir pakaitinkite iki virimo. Vos tik pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo ugnies, sudėkite iš vanilės ankšties išgramdytas sėklas.
2. Kiaušinius ir trynius sudėkite į elektrinio maišiklio indą,...
1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtas bulves sutrinkite, žalias sutarkuokite, dalinai nusunkite. Suberkite druską, grietinę ir visą masę gerai išmaiš...
1. Pieną su vandeniu, sviestu ir druska užvirinkite.
2. Miltus užliekite keliais šaukštais vandens ir pirštais pamaigykite, kad būtų daug atskirų gabalėlių ir sausų miltų. Maišant berkite juos į verdantį.
3. Virkite apie 5 min.
Receptą atsiuntė...
1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaiš...
1. Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijokite ir sumaišykite su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, kad nebeliktų sausos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek...
1. Kiaušinius, pieną ir miltus su žiupsnelu druskos bei pipirų išplakite.
2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves ir kepkite 10 min.
3. Svogūnus ir kumpį supjaustykite, sudėkite...
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.
2. Antrą svogūną bei česnako...
1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą.
2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą...
1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške.
2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite.
3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...