Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pienas“ 39 puslapis

„Panna cotta“ su avietėmis

„Panna cotta“ su avietėmis 2 asm.

1. Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.* 2. Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite tarkuotos tongapupės** (tongapupę galite keisti vanilės ankštimi) ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie...
Omletas su makaronais

Omletas su makaronais 2 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus. 2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais...
Trinta sriuba su baltųjų pelėsių sūriu

Trinta sriuba su baltųjų pelėsių sūriu 4 asm.

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. 2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada masę sukrėskite į puodą su sultiniu,...
Grybų sriuba su pupelėmis

Grybų sriuba su pupelėmis 4 asm.

1. Per naktį išmirkytas pupeles išvirkite ir nusunkite.   2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus salierus, kubeliais supjaustytas bulves ir visą laiką...
Kepti obuoliai su glajumi

Kepti obuoliai su glajumi 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų. 2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje. 3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
Vanilinis kremas su braškėmis

Vanilinis kremas su braškėmis 4 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą. 2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje. 3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite...
Plokštainis su želė

Plokštainis su želė 8 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. 2. Paruoštą tešlą sukrėskite į...
Kokosų plokštainis

Kokosų plokštainis 5 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite. 2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės...
Tiršta sūrio sriuba

Tiršta sūrio sriuba 4 asm.

1. Dideliame puode ant mažos ugnies išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kaitinkite, kol miltai pradės ruduoti. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir, nuolat maišant, plona srovele supilkite pieną. 2. Kai visas pienas užvirs, sudėkite...
Pieniška žuvienė

Pieniška žuvienė 5 asm.

1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min. 2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir...
Kišas su špinatais

Kišas su špinatais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol neliks sausų miltų. Tada viduryje padarykite duobutę, supilkite išplaktą kiaušinį ir mentele maišykite, kol tešla pradės lipti į vieną gumulą. Jį...
Pieno kokteilis su vyšniomis

Pieno kokteilis su vyšniomis 4 asm.

1. Išimkite vyšnių kauliukus. 2. Bananus supjaustykite, sudėkite į maišytuvo indą su vyšniomis, suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai suplakite. 3. Pabaigoje įmaišykite ledus.  
Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais 4 asm.

1. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite špinatus ir keletą minučių patroškinkite. Atvėsusią troškintą masę sudėkite į varškę, įberkite tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaiš...
Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis

Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis 6 asm.

1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų. 2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska. 3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su...
Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis

Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis 4 asm.

1. Išspaukite citrinos sultis. 2. Į maišytuvo indą suberkite mėlynes, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite pieną ir citrinų sultis, sukrėskite ledus ir gerai suplakite. 3. Supilkite kokteilį į aukštas taures, papuoškite uogomis, citrinos...
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu

Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu 6 asm.

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griež...
Šokoladiniai putėsiai su avietėmis

Šokoladiniai putėsiai su avietėmis 4 asm.

1. Į puodą su verdančiu vandeniu įstatykite dubenėlį, sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišydama kaitinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite pieną, išmaišykite iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. 2....
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kaulus, odelę įpjaukite. 2. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite, kad beveik nebesijaustų cukraus grūdelių....
Kreminė baravykų sriuba

Kreminė baravykų sriuba 4 asm.

1. Nuvalykite, nuplaukite ir nuvarvinkite grybus. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Paruoškite vištienos sultinį. Nedideliame puode užkaitinkite pieną. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus,...
Baklažanų pyragas

Baklažanų pyragas 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitė...