1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).
2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maiš...
1. Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite grietinės tirštumo tešlą.
2. Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Už kotelio suimtą uogą panardinkite į tešlą ir iš karto dėkite į verdantį aliejų.
4. Virkite, kol gražiai apskrus. Gatavas...
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šiek tiek pasūdytu vandeniu ir užkaiskite.
2. Po 10 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus svogūnus, įmeskite sultinio kubelį ir virkite 30 min.
3. Tada bulves nusunkite, supilkite pieną, įdė...
1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).
2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
1. Gerai nuplautas ir išbrinkintas kruopas suberkite į verdantį vandenį ir 5–10 min. pavirkite. Paskui vandenį nupilkite, o apvirusias kruopas suberkite į verdantį pasūdytą pieną ir ant mažos ugnies virkite, kol kruopos sugers visą skystį ir suminkš...
1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies.
2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite.
3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas,...
1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.
2. Galiausiai įmaišykite standž...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite.
2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min....
1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.
2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą....
1. Nuo batono riekelių nupjaustykite pluteles ir kelioms minutėms pamerkite į pieną, kad išbrinktų, bet nespėtų sutežti. Uogas šiek tiek atšildykite.
2. Apkepo indą patepkite sviestu, dugną vienu sluoksniu padenkite išmirkusiomis batono riekelėmis....
1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje...
1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus.
2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius,...
1. Suberkite arbatžoles ir prieskonius į arbatinuką.
2. Užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.
3. Į puodelius įpilkite šiek tiek pašildyto pieno.
4. Perkoštą arbatą pilkite į puodelius ir pasaldinkite cukrumi.