1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į...
1. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustyti plutas, užpilti karštu pienu ir palikti 15 min. mirkti.
2. Kubeliais supjaustytą svogūną ir saują susmulkintų petražolių pakepinti svieste ir supilti į išmirkusią duonos masę.
3. Įmušti kiaušinį, gerai iš...
1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
1. Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, sudėkite nuluptus ir gabaliukais...
1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite kuo daugiau skysčio (bet ne tiek daug, kaip gaminant cepelinus). 2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. 3. Pieną užvirinkite, užplikykite bulvių tarkius, supilkite karštus riebalus, pasū...
1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius.
2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje į...
1. Pieną užvirinkite, pagardinkite vanilės esencija, supilkite grietinėlę, suberkite ryžius, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 20 min.
2. Suberkite cukrų, cinamoną ir virkite dar 20 min. Į karštą pudingą suberkite citrinų žieveles ir rieš...
1. 250 g cukraus suberkite į sausą švarią keptuvę ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir įgaus aukso atspalvį (jokiu būdu nemaišykite, antraip karamelė sušoks į gumuliukus!). Paskui įpilkite 5 šaukštus vandens ir maišydama už...
1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį...
Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Apelsinus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Į nedidelį puodą suberkite ketvirtadalį stiklinės cukraus, sudėkite...
Razinas gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti per naktį. Vyšnias supjaustykite puselėmis. Kavamale sumalkite migdolus. Sumaišykite miltus su prieskoniais ir maltais migdolais. Kiaušinius suplakite su pienu....