Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pienas“ 5 puslapis

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis 8 asm.

Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Mielinės bandelės su šafranu šv. Liucijos dienai

Mielinės bandelės su šafranu šv. Liucijos dienai 8 asm.

Gruodžio 13-ąją visame pasaulyje minima šventosios Liucijos diena. Būtent nuo tos dienos jau nebeilgėja vakarai (tik ryte saulė dar vis pateka minute kita vėliau), todėl tai simbolinė tamsiojo laikotarpio pabaiga. Švedijoje šią dieną tradiciškai kepamos mielinės bandelės su šafranu – gardžios, ryškiai geltonos jos primena apie vėl sugrįžtančią šviesą.

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Brandinti kalėdiniai pyragai labai populiarūs Anglijoje. Pirmąkart jo ragavau, kai dukros studijų draugas atsivežė į svečius tokį, paties keptą, lauktuvių. Sodraus skonio keksas – tikrai tas, kurio paragavus visą kūną užlieja saldi palaima… Be to, toks keksas – puiki Kalėdinė dovana, kurią galima paruošti gerokai iš anksto.

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai 4 asm.

Siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Pusryčių blynai su jogurtu

Pusryčių blynai su jogurtu 4 asm.

Graikiškas jogurtas puikiai tinka ne tik salotoms gardinti ar padažams maišyti, bet ir blynų tešlai užmaišyti.

 

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas 8 asm.

Obuolių pyragas visuomet primena namų jaukumą. Tiesa, ne visada pakilę nuo mamos stalo jaučiamės lengvai, todėl mažai kalorijų turintis obuolių pyragas bus puiki alternatyva pasiilgusiems tradicinių, naminių gardumynų.

 

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Užimtomis dienomis mane dažnai gelbsti gratinai – Prancūzijos virtuvėje populiarios daržovių užkepėlės, kurios tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas. Bene populiariausias gratinas ruošiamas iš plonytėmis juostelėmis supjaustytų bulvių, kepamų pieno ir grietinėlės plaikinyje ir pagardinamas tarkuotu sūriu.

 

Kiniškas omletas, skanus ir šiltas, ir šaltas

Kiniškas omletas, skanus ir šiltas, ir šaltas 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kinijoje kiaušiniai užima svarbią vietą virtuvėje. Man įsiminė šis omletas. Jis gali būti patiekiamas karštas. Gali būti ir šaltas, kaip užkandis, supjaustytas gabalėliais.

Paskaninti jį galima ir kitais dalykais, įmaišant į plakinį krevečių, virtų daržovių ar dar ko nors, ko širdis geidžia.

Moliūgų blyneliai iš pilno grūdo miltų

Moliūgų blyneliai iš pilno grūdo miltų 4 asm.

Rudenį, kai gausu moliūgų, pats metas išsikepti gardžių ir purių blynelių.

 

Keksas su moliūgais, medumi ir migdolais

Keksas su moliūgais, medumi ir migdolais 8 asm.

Atėjus moliūgų valgymo sezonui siūlome išsikepti pasakišką – saldų, drėgną, burnoje tirpstantį – keksą su trupučiu moliūgo, kuriam papildomų akcentų suteikia razinos ir kepinti migdolai. Jo receptu knygoje „Sweet“ dalijasi šefas Yotamas Ottolenghi.

Rudeninė bulvių tarkė

Rudeninė bulvių tarkė 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tarkė – senas geras primirštas patiekalas. Sotus, neįmantrus, paprastai pagaminamas, tinkantis atvėsus orams, kai bulviakasis prieš kelias savaites baigtas ir gamta ruošiasi žiemos miegui. Lietuvoje dažniausiai valgytas vakarienei. Turbūt tai nėra sveikuoliškas patiekalas, bet juk kartais taip norisi ko nors stipresnio.

Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais 4 asm.

Cinamonas ir obuoliai – amžina klasika. Nesvarbu, kepate pyragą, bandeles ar keksiukus su šiais ingredientais, užtenka vien iš orkaitės sklindančio kvapo ir darosi jauku, ramu... 

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas 4 asm.

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.

 

Įdomi ir paprastai pagaminama morkų chalva

Įdomi ir paprastai pagaminama morkų chalva 4 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Morkų chalva yra indiškas desertas, dažniausiai valgomas karštas. Bet mano praktika rodo, kad pasakiškai skanus jis ir šaltas. Geriausia tai, kad morkų chalvos skonis nei kiek nepasikeičia ją užšaldžius. „Pritrombuoji“ indelius, užšaldai, o užgriuvus netikėtiems svečiams akimirksniu gali pavaišinti šiuo kiek neįprastu saldėsiu.

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis 6 asm.

Kartais prisiminti senuosius patiekalus visai smagu, vienas tokių – mieliniai pyragėliai su dešrelėmis. Tikrai patiks ir šiuolaikiniams vaikams, skirkite laiko, iškepkite ir pamatysite! O dešreles galite išsirinkti žymiai kokybiškesnes nei „anais laikais“.

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.