Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pienas“ 6 puslapis

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Prancūziškas kišas su kumpiu

Prancūziškas kišas su kumpiu 6 asm.

Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Gardūs ir purūs mieliniai blynai su obuoliais

Gardūs ir purūs mieliniai blynai su obuoliais 4 asm.

Nors blynai vadinami vienu iš greitų naminių patiekalų, mieliniams tai negalioja – kol tokių blynų tešla pakils, teks luktelėti. Tačiau tą laukimą atpirks rezultatas, nes rūgštesniais obuoliais pagardinti, cukraus pudra pabarstyti (kartais tikrai galima!) blynai nepaprastai gardūs!

Aguonų ledai

Aguonų ledai 4 asm.

Miško žvėrysJei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.

 

Velsietiški pyragėliai su razinomis

Velsietiški pyragėliai su razinomis 4 asm.

Gardūs ir paprasti, greitai pagaminami pyragėliai, kuriuos pristato kulinarinių knygų autorius ir TV bei radijo laidų vedėjas Vytaras Radzevičius. 

 

Šaltibarščiai su varške

Šaltibarščiai su varške 2 asm.

Strelkabelka.lt: Šiuos šaltibarščius su varške skolinuosi iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“. Su pakeitimais, aišku. Kiekius galite drąsiai keisti – pilkit daugiau pieno, jei mėgstat skysčiau, dėkit daugiau/mažiau burokėlių. Agurkai čia irgi visai nepamaišytų.

Malaizijos įkvėpti purūs blynai

Malaizijos įkvėpti purūs blynai 2 asm.

Blynus mėgsta visi, tačiau, kad nebūtų nuobodu, išsikepkite netradicinių – tokie ir yra Malaizijos įkvėpti blynai su dviejų rūšių sūriu.

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Japonai dėl „matcha“ arbatos tiesiog pametę galvas! Ja gardinami padažai žuvies patiekalams, o desertų lentynos tiesiog lūžta nuo žalsvos spalvos gardėsių. „Matcha“ patiks subtilumą mėgstantiems žmonėms, o jei dar nesate jos ragavę – siūlau išbandyti šį paprastai paruošiamą, itin gaivų klasikinį pienišką desertą!

Mielinė plikyta boba

Mielinė plikyta boba 8 asm.

Purus ir kvapnus mielinis kepinys, puikiai tiksiantis ir savaitgaliui, ir pasiimti į svečius ar švenčiant kokią nors šventę. 

 

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena 4 asm.

Šį nesaldų proginį pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Piestro“ kepykla.

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“ 12 asm.

Šį įspūdingą skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“  Vilniuje.

 

Jogurtinis tortas su miško uogomis

Jogurtinis tortas su miško uogomis 12 asm.

Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. 

 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis 6 asm.

Kaip ruošiamas šis nekeptas skanėstas laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!

Flanas su karamele

Flanas su karamele 6 asm.

Strelkabelka.ltŠį flaną galite kepti 20 cm skersmens kepimo formoje arba ramekinėse, arba pudingo indeliuose, arba mažuose aliuminio indeliuose. Reikės 6 ar 7 vienetų, priklausomai nuo jūsų indelių dydžio. Geriausi jį suvalgyti per dvi dienas. Receptas paimtas iš gerosios Dorie Greenspan knygos „Baking“.

„Pagerinti“ kūčiukai

„Pagerinti“ kūčiukai 6 asm.

Šie „pagerinti“ kūčiukai pasninko reikalavimų neatitinka, yra kiek minkštesni, saldesni ir ne taip greitai sužiedėjantys, kaip jų giminaičiai be sviesto, pieno ir kiaušinių. Kepkite šiuos kūčiukus, jei norite jais mėgautis kaip mažais desertiniais kepinukais.  

 

Nesaldus pyragas su špinatais

Nesaldus pyragas su špinatais 4 asm.

Miško žvėrys: Šį nesaldaus pyrago pagrindą atradau jau seniai – bent prieš šešerius metus. Jį ruošiame kitaip, nei mums įprasta. Čia sviestą tirpiname, užuot trynę jį drauge su miltais tarp pirštų. Tai reiškia, kad ir pati tešlos faktūra bus kiek kitokia, bet išties įdomi. Renkuosi šį receptą, kai kepti pyragą reikia čia ir dabar, mat šią tešlą naudojame iš karto – nereikia leisti jai ilsėtis šaldytuve.

Konditerijos klasika – flanas

Konditerijos klasika – flanas 8 asm.

Strelkabelka.ltKepant šį skanėstą naudojamas vienas triukas, kuris toks paprastas, kad... Kodėl aš to iki šiol nesugalvojau? Bet kaip sakoma – nieko nėra akivaizdaus. Gal tik aš viena esu likus, kuri šito iki šiol nedaro ir vis dar nuosekliai laikosi tešlos gaminimo eigos: pagaminti tešlą, tuomet kišti ją į šaldytuvą, tuomet kočioti ir dėti į kepimo formą. 

Pasirodo yra genialiai paprastas būdas, kurį man papasakojo K. O tai yra: iš karto dar minkštą tešlą įkloti į kepimo formą ir tuomet jau šaldyti šaldytuve. Ar skonio prasme kas nors keičiasi? Ne. Bet esmė ta, kad minkštą tešlą daug lengviau yra įdėti kepimo formą, nei ją kočioti vėsią. Po to vis tiek reikės kišti į šaldytuvą.