Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui...
1. Pasiruoškite salotas: pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais ir pakepinkite su sviestu. Šiaudeliais susmulkinkite papriką ir suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Prieš tiekdami ant...
1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite č...
1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10...
1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.
2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite.
2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C...
1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto.
3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu....
1. Briuselinius kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti.
2. Perdėkite juos į kitą indą ir apšlakstykite 30 ml alyvyuogių aliejumi, sudėkite trintą česnaką. Indą uždenkite ir palikite valandai.
3. Mėlynųjų...
1. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus grybus, svogūnus, įberkite pipirų ir maišydami kepkite 15 min.
3. Įpilkite martinio ir toliau kaitinkite, kol beveik visas...
1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną.
.2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol iš...
1. Smidrus nuvalykite, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 1 min. Išgriebkite ir nuvarvinkite.
2. Į vandenį, kuriame virė smidrai, suberkite žirnelius ir virkite 2 min.
3. Česnaką sugrūskite, sumaišykite su aliejumi. Mišiniu aptepkite duoną,...
1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę.
2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir...