„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 12 puslapis

„Spring Roll“

„Spring Roll“ 4 asm.

Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario...
Traškūs vištienos kąsneliai

Traškūs vištienos kąsneliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis...
Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos

Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos 4 asm.

Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį. Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai,...
Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba

Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba 5 asm.

Džiovintus grybus užmerkite nedideliame kiekyje vandens ir palikite 3 valandas, kad išmirktų. Tada nuspauskite ir supjaustykite kubeliais, bet skysčio neišpilkite.  Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į puodą su vištienos...
Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu

Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu 2 asm.

Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako. Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve. Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 3 asm.

Iš nuplautų pievagrybių išimkite viduriukas, kad jie taptų tarsi "krepšeliai". Čili, česnaką ir petražoles susmulkinkite. Grybus lengvai ištrinkite aliejumi, apibarstykite smulkintais priesonias ir į kiekvieną grybą įdėkite po kelis gabalėlius sū...
Pikantiški baklažanai

Pikantiški baklažanai 2 asm.

Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (nenulupkite), apibarstykite druska ir palikite 30 min pastovėti. Nušluostykite servetėle. Imbierą, česnaką ir čili pipirą susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi. Į...
Ruginių miltų meduolis

Ruginių miltų meduolis 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C temperatūros. Medų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Kelias minutes pavirkite, tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Dideliame dubenyje kiaušinius iš...
Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu

Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu 2 asm.

Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai...
Kuskuso salotos su petražolėmis

Kuskuso salotos su petražolėmis 2 asm.

Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą. Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais. Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, įberkite pipirų ir pasūdykite. Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, puoškite...
Andalūziškas gaspačas

Andalūziškas gaspačas 4 asm.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. 2 pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Atpjaukite porą juostelių ir jas supjaustykite šiaudeliais. Svogūną nulupkite perpjaukite pusiau,...
Rūkytos vištienos salotos su braškėmis

Rūkytos vištienos salotos su braškėmis 4 asm.

Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 2 asm.

Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais griežinėliais ir dėliokite į lėkštę. Dubenėlyje sumaišykite sojų padaž...
Marokietiška kiaušinienė

Marokietiška kiaušinienė 2 asm.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įmuškite kiaušinius. Pabarstykite sumac prieskoniais, druska, pipirais. Uždenkite keptuvę ir palikite kepti ant nedidelės ugnies. Jei nemėgstate skysto kiaušinio, kepkite iki kietesnio vidurio, nors norint...
Lašišų totoriškas bifšteksas

Lašišų totoriškas bifšteksas 4 asm.

Lašišų filė supjaustykite smulkiais kubeliais,truputį pakapokite.  Mažais kubeliais supjaustykite svogūnėlius ir agurkus, kaparėlius supjaustykite griežinėliais. Krapus sukapokite. Dubenyje suminkykite lašišų masę ir visus kitus produktus, pasū...
Krevetės su tekila

Krevetės su tekila 4 asm.

Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio iš...
Vištienos maltinukai

Vištienos maltinukai 4 asm.

Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus...
Paukštiena su obuolių sidro glajumi

Paukštiena su obuolių sidro glajumi 2 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepinkite, kol pagels. Suberkite čiobrelius ir dar minutę pakepinkite. Gautą masę sukrėskite į dubenį su mėsa. Įmuškite kiaušinį...
„Biryani“ troškinys

„Biryani“ troškinys 10 asm.

Adilui labiausiai patinka „Biryaani“, tad šio patiekalo receptu ir dalijasi.

Salotos su lašiša ir bulvėmis

Salotos su lašiša ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal...