„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 16 puslapis

Japoniškas majonezas

Japoniškas majonezas 5 asm.

Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės. Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais. Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
Jautienos guliašas

Jautienos guliašas 6 asm.

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką. 2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą....
Virta jautienos nugarinė su baltuoju padažu

Virta jautienos nugarinė su baltuoju padažu 6 asm.

1. Į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite nuskustą ir į kelias dalis supjaustytą morką, nuluptą svogūną, saliero stiebą, prieskonius ir mėsą. Virkite apie dvi valandas arba kol mėsa taps minkšta. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą,suberkite miltus, pusę...
Totoriškas bifšteksas

Totoriškas bifšteksas 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais, truputį pakapokite. 2. Mažais kvadratėliais supjaustykite svogūnėlį, kaparėlius, ančiuvių filė. Petražoles sukapokite. 3. Dubenyje suminkykite mėsą ir visus kitus produktus, pasūdykite ir įberkite pipirų....
Pupelių salotos   su kumpiu

Pupelių salotos su kumpiu 4 asm.

1. Pupeles suberkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Kumpį, sūrį ir obuolį supjaustykite gabalėliais, o porą susmulkinkite plonais griežinėliais. 2. Pupeles, sūrį, obuolį ir porą bei smulkintus krapus sudėkite į dubenį. Majonezą sumaiš...
Karališkosios krevetės  su makaronais

Karališkosios krevetės su makaronais 4 asm.

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus. 2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos....
Krevetės su  česnakais ir pipirais

Krevetės su česnakais ir pipirais 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos. 2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite...
Plakta graikiška  kiaušinienė

Plakta graikiška kiaušinienė 2 asm.

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite. 2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai...
Aromatingos krevetės

Aromatingos krevetės 2 asm.

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes. 2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos. 3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba ...
Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais

Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus. 2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus. 3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais. 4. Pagaminkite padažą: iš...
Ant grotelių keptas sūris

Ant grotelių keptas sūris 4 asm.

1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių. 2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus! Skaitykite...
Lašišų vėrinukai, kepti  ant grotelių

Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių 5 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Ananasus...
Marinuota lašiša su krapais

Marinuota lašiša su krapais 10 asm.

1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu. 2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite...
Keptos žuvys su garstyčių padažu

Keptos žuvys su garstyčių padažu 6 asm.

1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą. 2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitė...
Karališki kepsniai

Karališki kepsniai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite....
Špinatai su riešutų padažu

Špinatai su riešutų padažu 5 asm.

1. Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkiter palikite 5 min. Vandenį nupilkite, špinatus gerai nuvarvinkite. 2. Sultinį arba vandenį sumaišykite su miltais, sojų pieno milteliais, pabarstykite druska (jei sultinys nesūdytas), pagardinkite...
Pyragėliai su  špinatais

Pyragėliai su špinatais 8 asm.

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi. 2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. 3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 4. Dubenį už...
Naminis moliūgų kremas kavai

Naminis moliūgų kremas kavai 4 asm.

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo...
Rudeninė sriuba

Rudeninė sriuba 4 asm.

1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti. .2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą). 3. Storasienio puodo dugną...
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais

Pyragėliai su vištiena ir žirneliais 6 asm.

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų. 2. Vištienos kumpelius išvirkite pasū...