„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 17 puslapis

Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais

Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais 6 asm.

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių. 2. Sviestą ištirpinkite,...
Pyragėliai su  grybais  ir cukinijomis

Pyragėliai su grybais ir cukinijomis 6 asm.

1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę. 2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir...
Gaivi užkandėlė

Gaivi užkandėlė 2 asm.

1. Nulupkite agurką, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Nuplaukite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ridikėlius. 2. Varškę išsukite su grietine arba grietinėle, įmaišykite smulkiai kapotų krapų, pasūdykite,...
Trinta smidrų sriuba

Trinta smidrų sriuba 3 asm.

1. Smidrus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas. 2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada sumeskite smulkintus porus, smidrų kotelius ir pakepkite apie 5 min., iki jie...
Figūriniai sumuštinukai

Figūriniai sumuštinukai 2 asm.

1. Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Nuvalytą krieno šaknį smulkiai sutarkuokite. Gautą masę sumaišykite su trupučiu citrinų sulčių. 2. Iš batono riekelių figūrine sausainių formele išspauskite stambias žvaigždes. Kumpį supjaustykite plonais...
Lašišų apkepas

Lašišų apkepas 4 asm.

1. Lašišas supjaustykite vidutinio stambumo griežiniais. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pastovėti. 2. Brokolinį kopūstą padalykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (...
Šalta agurkų sriuba

Šalta agurkų sriuba 2 asm.

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti. 2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite...
Keptos daržovės

Keptos daržovės 3 asm.

1. Burokėlius ir morkytes (kotelių nenupjaukite, gražiau atrodys) labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir iškepkite orkaitėje taip, kad nebūtų labai minkšti. 2. Švarias šviežias rozmarinų šakeles smulkiai sukapokite. Iškeptus...
Rizotas su daržovėmis

Rizotas su daržovėmis 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies. 2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite...
Lazanija su sūriais

Lazanija su sūriais 4 asm.

1. Puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir kepkite, kol pagels. Maišydama supilkite pieną, kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite muskatus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite ir palikite pusvalandį. 2. Salierus, pomidorus, mocarelą...
Jogurte marinuotų menkių vėrinukai

Jogurte marinuotų menkių vėrinukai 4 asm.

1.  Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostomis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, druska. 2. Ant viršaus sukrėskite natūralų jogurtą. Pamaišykite šaukštu....
Blynai su kepta jautiena

Blynai su kepta jautiena 4 asm.

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldž...
Kiaušiniai pievagrybiuose

Kiaušiniai pievagrybiuose 2 asm.

1. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite kotelius, vidų pabarstykite druska ir pipirais. 2. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkiteį aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180...
Kreivabudžių kepsneliai su voveraičių padažu

Kreivabudžių kepsneliai su voveraičių padažu 2 asm.

1. Kreivabudžių galvutes nuvalykite ir nuplaukite. Pavoliokite miltuose, paskui pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir pavoliokite džiūvėsiuose. 2. Voveraites nuplaukite ir pakepinkite pusėje kiekio riebalų. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. 3.Iš...
Vištų kumpeliai su pievagrybiais

Vištų kumpeliai su pievagrybiais 4 asm.

1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas. 2. Kumpelius sudėkite į...
Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu

Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu 4 asm.

1. Sumuštinių duonos riekes išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. 2. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į maltą vištieną, įmuškite kiaušinius, įberkite apelsino žievelių, supilkite citrinos sultis, pasū...
Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis

Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite. 3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio...
Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais

Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais 2 asm.

1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami...
Jautienos troškinys su daržovėmis

Jautienos troškinys su daržovėmis 4 asm.

1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį. 2. Toje pačioje keptuvėje...
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis 2 asm.

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje. 2. Antrą svogūną, česnakų...