1. Česnakų skilteles nulupkite ir sukapokite. Rozmarinų ir čiobrelių lapelius supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir palikite keliolika minučių.
2. Ant mėsos gabalėlių...
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir įkaitintame aliejuje apkepkite iš abiejų pusių.
2. Į tą pačią keptuvę sudėkite per pusę perpjautus česnakus, keturias žuvų filė ir apkepinkite.
3. Žuvis kartu su pomidorų griežinėliais, apkeptais baklaž...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų.
3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoš...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame ir šiek tiek pasaldintame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebus...
1. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir truputį pavirkite. Suberkite nuplautus ir supjaustytus brokolius, virkite, kol daržovės suminkštės. Įdėkite sviesto, supilkite vyną, grietinėlę ir virkite dar...
1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.
2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
1. Moliūgą ir bulves supjaustykite, sudėkite į puodą. Įpilkite vandens, kad vos apsemtų daržoves, ir troškinkite, kol suminkštės.
2. Daržoves sutrinkite, įmaišykite lydytą sūrį, pagardinkite druska, pipirais.
3. Kitame puode išvirkite griežinė...