„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 31 puslapis

Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas 3 asm.

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite. 2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį. 3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudė...
Aštri pupelių sriuba

Aštri pupelių sriuba 3 asm.

1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite. 2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias...
Daržovių ir makaronų sriuba

Daržovių ir makaronų sriuba 3 asm.

1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus česnakus, po žiupsnelį prieskonių ir maišydami kepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas. Sudėkite pjaustytą morką, visas daržoves, supilkite sultinį, paskaninkite...
Šalta jogurtinė sriuba

Šalta jogurtinė sriuba 3 asm.

1. Į plakimo indą supilkite jogurtą, pasukas, sudėkite česnako skilteles, pasukas, saliero stiebus, luptą (be kauliuko) avokadą, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žalumynų ir gerai suplakite. 2. Sriubą bent kelias valandas laikykite šaldytuve....
Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais

Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais 3 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į...
Pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba 3 asm.

1. Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves su morkomis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir apkepkite smulkintus svogūnus ir pjaustytus pievagrybius. 2. Miltus apkepkite sausoje keptuvėje, kol parus, ir suberkite į svogūnų...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus,...
Lęšių sriuba su voveraitėmis

Lęšių sriuba su voveraitėmis 3 asm.

1. Į verdantį daržovių sultinį sudėkite pjaustytas bulves, morkas ir virkite 10 minučių. Suberkite lęšius, paskaninkite pipirais, druska, mairūnais ir virkite dar 15–20 minučių. 2. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite ir elektriniu plaktuvu sutrinkite...
Šalta pomidorų sriuba

Šalta pomidorų sriuba 2 asm.

1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą). 2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir...
Cukinijų sriuba

Cukinijų sriuba 2 asm.

1. Susmulkinkite visas daržoves. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus. 2. Sudėkite smulkintą česnaką, suberkite saldžiąsias paprikas ir supilkite sultinį. Po kelių minučių sudėkite pomidorus, sumaž...
Citrininė kopūstų ir sojų sriuba

Citrininė kopūstų ir sojų sriuba 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens, sudėkite daržovių sultinio kubelius, sojų faršą ir virkite 10–15 minučių. 2. Kopūstą, morkas, bulves ir salierą supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite čiobrelių šakeles ir virkite,...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 3 asm.

1. Moliūgą, bulvę ir morkas supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu, kol gražiai apskrus. 2. Į puodą sudėkite visas daržoves, svogūnus su česnakais, įpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie...
Keptų paprikų ir baklažanų sriuba

Keptų paprikų ir baklažanų sriuba 3 asm.

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite. 2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes)....
Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis 2 asm.

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų. 2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves,...
Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu

Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite...
Sūrio, ananasų ir salierų salotos

Sūrio, ananasų ir salierų salotos 2 asm.

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę. 2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite...
Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis

Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis 2 asm.

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite parmezanu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus). 2. Pomidorus supjaustykite į dvi ar keturias dalis, sumaišykite su salotomis, apšlakstykite citrinų...
Burokėlių ir mandarinų salotos

Burokėlių ir mandarinų salotos 2 asm.

1. Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Mandarinus nulupkite ir sumaišykite su burokėlių griežinėliais bei žiedais pjaustytais svogūnais. 2....
Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda

Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda 2 asm.

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite. 2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska,...
Kriaušės su salierų ir varškės įdaru

Kriaušės su salierų ir varškės įdaru 2 asm.

1. Kriaušes supjaustykite (galite perpjauti pusiau arba pjaustyti stambesnėmis riekelėmis). Grūdėtąją varškę gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su paprasta varške. 2. Paprikas ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės kremą,...