„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 37 puslapis

Sluoksniuotos salotos

Sluoksniuotos salotos 2 asm.

1. Žiedynėliais išskirstytus kopūstus išvirkite vandenyje su kariu, šparagines pupeles – vandenyje su sultinio kubeliu (ir vienus, ir kitus virkite maždaug 8 min.).  2. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus ir krapus smulkiai...
Svogūnų ir bulvių košė

Svogūnų ir bulvių košė 3 asm.

1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šiek tiek pasūdytu vandeniu ir užkaiskite. 2. Po 10 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus svogūnus, įmeskite sultinio kubelį ir virkite 30 min. 3. Tada bulves nusunkite, supilkite pieną, įdė...
Įdarytos bulvės su varške

Įdarytos bulvės su varške 4 asm.

1. Gerai nuplautas bulves įpjaukite kryžmai, kiekvieną bulvę atskirai suvyniokite į foliją ir 50 min. kepkite orkaitėje. 2. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su grietine, garstyčiomis ir prieskoniais. Įdėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą...
Saldžiarūgštės salotos

Saldžiarūgštės salotos 2 asm.

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, kietesnę odelę nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Melioną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir paprastu arba specialiu ledų šaukšteliu išskobkite minkštimo rutuliukus. 3. Kriaušes...
Pikantiškas vištienos troškinys

Pikantiškas vištienos troškinys 4 asm.

1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti. 2. Iš...
Pikantiška riešutų sriuba

Pikantiška riešutų sriuba 2 asm.

1. Agurkus nulupkite. Vieną supjaustykite griežinėliais, kitus – smulkiais kubeliais. Susmulkinkite krapus, sugrūskite česnakus. 2. Jogurtą, grietinę, susmulkintus agurkus, krapus, česnakus išplakite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais...
Moliūgų ir pupelių troškinys

Moliūgų ir pupelių troškinys 4 asm.

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, moliūgus, paprikas ir baklažanus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus bei sviesto mišinį ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite paruoštas darž...
Paštetas

Paštetas 6 asm.

1. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 30 min. Ant bandelių sukrėskite grietinę ir palikite 10 min. 2. Žuvį ir bandeles sumalkite, sudėkite trynius, sūrį, krienus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. 3....
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...
Lydeka su obuoliais

Lydeka su obuoliais 6 asm.

1. Nuvalytą ir stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis, pasūdykite ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 3....
Žymės: obuoliai, Žuvis
Žiedinių kopūstų vėrinukai

Žiedinių kopūstų vėrinukai 2 asm.

1. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite. 2. Svogūnus ir paprikas, išėmus sėklas,...
Tešloje kepti svogūnų žiedai

Tešloje kepti svogūnų žiedai 6 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite storokais griežinėliais ir išdalinkite žiedais. 2. Paruoškite tešlą: į miltuose padarytą duobutę supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir šaukštu maišykite, kol neliks sausų...
Agurkų „lizdeliai“

Agurkų „lizdeliai“ 2 asm.

1. Agurką nulupkite ir supjaustykite 3–4 cm storio griežiniais. Juos išskobkite taip, kad liktų dugnas. Svogūnų laiškus nuplaukite, kelis palikite papuošimui, o kitus smulkiai supjaustykite. Obuolį ir kelis ridikėlius stambiai sutarkuokite. 2–3...
Pikantiški pyragėliai su daržovėmis

Pikantiški pyragėliai su daržovėmis 4 asm.

1. Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite š...
Sūrio suktinukai su daigais

Sūrio suktinukai su daigais 4 asm.

1. Sūrį supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Pupeles nuvarvinkite ir elektriniu maišikliu (tiks ir bulvių grūstuvė) sutrinkite su sviestu bei pomidorų pasta.  2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Ja patepkite kiekvieną sūrio...
Daugiaryžis su krevetėmis

Daugiaryžis su krevetėmis 2 asm.

1. Karštoje keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus, vėliau – česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, supilkite ir apskrudinkite ryžius. 2. Kai kruopos sugers skystį, supilkite martinį, tada po truputį, daržovių sultinį. Iš pradžių...
Tuno salotos su riešutais

Tuno salotos su riešutais 2 asm.

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. 2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3–5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą...
Keptų burokėlių užkandėlė

Keptų burokėlių užkandėlė 3 asm.

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus...
Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai 4 asm.

1. 8 kiaušinius išvirkite kietai. Šiek tiek praaušusius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite minkštimą ir smulkiai sukapokite arba sumalkite mėsmale. 2. Kiaušinių masę, riešutus, sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus...
Mėsos troškinys

Mėsos troškinys 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkepusią mėsą išdėliokite į indelius, o likusiuose riebaluose pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, sugrūstą česnaką bei svogūnus. Juos taip pat išdėliokite į indelius....