„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 43 puslapis

Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos 2 asm.

1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais. 2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų...
Tilapijos su padažu

Tilapijos su padažu 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite užpilu, pagamintu iš apelsino sulčių, austrių padažo, cukraus ir aliejaus. 2. Taip paruoštą žuvį bent dviem valandoms  palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių...
Makaronai su grybais

Makaronai su grybais 3 asm.

1. Grybus išvalykite, nuplaukite, didesnius perpjaukite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Kumpį supjaustykite kvadratėliais. 3. Svogūnus pakepinkite svieste, sumeskite kumpį, mairūnus, suberkite miltus ir kepinkite, iki viskas dailiai pagels....
Ančių kepenėlių paštetas

Ančių kepenėlių paštetas 4 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite. 2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino...
Midijos su vynu

Midijos su vynu 2 asm.

1. Šviežias midijas su geldelėmis šepetėliu švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų, nuplėškite plaušelius, kabančius ties geldelių sandūra. Jeigu naudosite šaldytas midijas, jas atšildykite kambario temperatūroje ir...
Tuno salotos

Tuno salotos 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 3....
Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais

Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais 4 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, sudėkite į plokščią indą, užpilkite madera, apibarstykite kapotais čiobreliais, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, viską gerai išmaišykite ir bent 2 val. marinuokite. 2. Tada...
Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Lašišų putėsiai su avokadų tyre 6 asm.

Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 4 asm.

1. Krevetes su lukštais sumeskite į kepimo skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol smarkiai pakvips. 2. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto. Kai šis dailiai apskrus, sumeskite tarkuotas bulves ir kepkite iki jos...
Lašišų paštetas

Lašišų paštetas 4 asm.

1. Lašišą susmulkinkite, varškės sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. 2. Svogūną nulupkite, sukapokite, suberkite į dubenį su žuvimi ir sūriu. 3. Suberkite žalumynus, supilkite citrinų sultis, pagal skonį krėskite krienų,...
Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis 5 asm.

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min. 2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.  2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės. 3. Puodelį...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 7 asm.

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite. 2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir...
Salotos su vištiena ir parmezanu

Salotos su vištiena ir parmezanu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį. 2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą...
Bulvės su varškės sūriu

Bulvės su varškės sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais. 2. Aptepą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir...
Salotos su sūrio rutuliukais

Salotos su sūrio rutuliukais 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų. 3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse. 4. Paruoškite sūrio...
Žymės: salotos, sūris
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 10 asm.

Sumaišykite 3 šaukštus citrinų sulčių ir 100 ml aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir peletrūnų, 2 šaukštus kapotų petražolių. Šiuo marinatu užpilkite 250 g nedidelių pievagrybių ir laikykite šaldytuve. Marinuotais pievagrybiais puoškite...
Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Kukurūzus gerai nuvarvinkite. 3. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite Viduržemio...
Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis

Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų. 2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus...