Susmulkinkite visas daržoves; Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi; Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite; Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir...
Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...
Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais. Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais. Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus. Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų...
Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę...
Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps. Padažas: Persikus supjaustykite,...
Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens. Kai viš...
Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min. Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti. Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių,...
Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms....
Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine...
Viščiuką padėkite ant stalo krūtine į viršų, perpjaukite išilgai ir išskleiskite į šonus. Virtuviniu plaktuku šiek tiek pamuškite, kad viščiukas visiškai išsitiestų. Paukštį įtrinkite druska ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Česnaką išspauskite...
Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių...
Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5...
Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petraž...