Susmulkinkite visas daržoves; Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi; Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite; Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir...
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių. Tuomet sudėkite į puodą ...
Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius...
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Sluoksniuotą bemielę tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais (maždaug 10x10 cm). Jei norite, galite pjaustyti ir mažesniais...
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto...
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“). Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia...
Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką,...
Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius,...
Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis. Aptepkite abi batono puses. Ant apatinės batono dalies išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Ant mocarelos išdėliokite kumpio riekeles....
Batoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ant aliejaus. Pomidorus ir agurkus nulupkite ir susmulkinkite. Išimkite saldžiųjų paprikų sėklas, susmulkinkinkite. Visus produktus ir pakepintus batono kubelius smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos...
Dvi saldžiąsias paprikas apkepkite. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas (žalias ir pakeptas). Palikite po saujelę smulkintų pomidorų, agurkų, pakepintų ir žalių paprikų, likusias daržoves suberkite į dubenį. Išspauskite česnaką,...
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkiąja tarka, žoleles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite morkas ir šiek tiek pakepinkite. Į bendrą masę suberkite vištų kepenėles. Kepkite 15–20 min.,...
Užvirkite puode vandenį, pasūdykite jį. Sudėkite nuplautus ir per pusę perpjautus briuselinius kopūstus. Virkite apie 10 minučių. Tuo metu aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną. Verdantį vandenį užpilkite ant pomidorų, kiek palaikykite, paskui...
Vištienos filė supjaustykite smulkiais kubeliais. Ant jų užberkite druskos ir maltų aitriųjų paprikų Prieskonius gerai įminkykite į mėsą, uždenkite ir palikite 30 min. pasimarinuoti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite...