„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pomidorai“ 12 puslapis

Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais

Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio,...
Indiškos krevetės

Indiškos krevetės 2 asm.

Krevetes išvalykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudė...
Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 4 asm.

Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite. Sukrė...
Adžika

Adžika 6 asm.

Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite. Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas. Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į...
Pikantiški rauginti kopūstai

Pikantiški rauginti kopūstai 4 asm.

Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek...
Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais

Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais 2 asm.

Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų...
Lašišos salotos

Lašišos salotos 2 asm.

Smulkiai supjaustykite čili pipirus. Kubeliais supjaustykite pomidorą bei agurką. Petražoles suplėšykite. Lašišą susmulkinkite. Viską suverskite į gilų dubenį, išspauskite citrinos sultis. Išmaišykite ir ragaukite. Skanaus! Receptą atsiuntė...
Aštrus paprikų - pomidorų padažas

Aštrus paprikų - pomidorų padažas 4 asm.

Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu...
Aštrūs viščiukų skilveliai

Aštrūs viščiukų skilveliai 4 asm.

Vištų skilvelius supjaustykite į keturias dalis išvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas, pomidorą, pipirus supjaustykite šiaudeliais. Salierą grežinėliais. Sukapokite krapus. Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas joms pradėjus minkštėti dėkite kitas...
Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 6 asm.

Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius,...
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis

Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis 4 asm.

Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu,...
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru

Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru 4 asm.

Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti). Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio. Kepkite...
Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais

Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais 4 asm.

Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų! Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes. Sudėkite...
Krevečių ir virtinių užkandėlė

Krevečių ir virtinių užkandėlė 4 asm.

Virtinukai Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite...
Veršienos troškinys „Osso buco“

Veršienos troškinys „Osso buco“ 4 asm.

Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels. Išimkite ir...
Pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba 4 asm.

Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Itališka pica

Itališka pica 4 asm.

Pica Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje. Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...