„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pomidorai“ 16 puslapis

Kepta dorada su bolivinės balandos sėklų koše

Kepta dorada su bolivinės balandos sėklų koše 4 asm.

  Žuvis ir daržovės (garnyras) turi būti kepamos atskirai.  Paruoškite žuvį – išdarinėkite, nupjaukite galvas (rekomenduojama kepti su jomis, tačiau  atrodo neestetiškai, be to, valgyti patogiau be jų), labai gerai išplaukite šaltu vandeniu. Už...
Čilietiškos „Chilena“ salotos

Čilietiškos „Chilena“ salotos 6 asm.

Pomidorus supjaustykite stambesniais, o svogūnus smulkesniais griežinėliais. Pridėkite pagal skonį druskos ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite salotas apibarstyti smulkintomis žaliomis aitriosiomis paprikomis ir petražolėmis.   Receptas Č...
Čilietiškas „Pebre“ padažas

Čilietiškas „Pebre“ padažas 6 asm.

Susmulkinkite visus ingredientus ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos. Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“
Aštrus pomidorų ir krienų padažas

Aštrus pomidorų ir krienų padažas 6 asm.

Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite....
Pomidorų tyrė su morkomis

Pomidorų tyrė su morkomis 6 asm.

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15...
Sūdyta prieskoninių žolelių ir daržovių tyrė

Sūdyta prieskoninių žolelių ir daržovių tyrė 6 asm.

Visas daržoves ir žalumynus nuplaukite, sumalkite, sumeskite į dubenį, pagardinkite druska. Po valandos, kai išsiskirs sultys ir mišinys įgaus skonio, sudėkite į mažus stiklainius ir uždarykite (nereikia sandariai). Laikykite šaldytuve. Toks miš...
Adžika su obuoliais ir morkomis

Adžika su obuoliais ir morkomis 6 asm.

Nuplautus obuolius, paprikas ir pomidorus supjaustykite didesniais gabalėliais ir virtuviniu kombainu susmulkinkite. Įmaišykite tarkuotas morkas. Viską sukrėskite į puodą, užvirinkite ir ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišydami, troškinkite vieną...
Pomidorų ir migdolų košė

Pomidorų ir migdolų košė 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrė...
Daržovės pomidorų padaže

Daržovės pomidorų padaže 6 asm.

Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia, nuskuskite ir išvalykite. Cukinijas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite cukinijas. Kol šios kepa – susmulkinkite agurkus. Iš keptuvės iš...
Daržovių mišrainė su perlinėmis kruopomis

Daržovių mišrainė su perlinėmis kruopomis 4 asm.

Nuplautas ir nuskustas morkas stambiai sutarkuokite ir keptuvėje apkepkite su trupučiu aliejaus. Svogūnus nulupkite, likusias daržoves nuplaukite ir viską supjaustykite. Atskirai išvirkite kruopas. Kitame puode daržoves troškinkite, kol bus minkš...
Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais 6 asm.

Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterilų stiklainį sudėkite krapus,...
Daržovių mišrainė su ryžiais

Daržovių mišrainė su ryžiais 6 asm.

Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite, paprikas išvalykite. Pomidorus irgi galite nulupti. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite, supjaustę pakepinkite su aliejumi ir sukrėskite į puodą. Supilkite ir visus kitus recepto produktus, uždenkite...
Pikantiška baklažanų tyrė

Pikantiška baklažanų tyrė 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 230–250 laipsnių. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai ir sudėkite į kepimo skardą. Pjūvio vietą patepkite aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite nuluptus svogūnus,...
Baklažanų ir paprikų mišrainė

Baklažanų ir paprikų mišrainė 6 asm.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje pašildykite aliejų, supilkite actą ir druską su cukrumi. Šiame mišinyje iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Išgriebkite. Išvalytas saldžiąsias paprikas supjaustykite ž...
Baklažanų užkandėlė

Baklažanų užkandėlė 6 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite smulkesniais gabalėliais, suverskite į rėtį, pabarstykite rupia druska ir palikite 30 minučių. Nuskalaukite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite baklažanus ir maišydami...
Graikiška baklažanų tyrė

Graikiška baklažanų tyrė 6 asm.

Baklažanus nuplaukite, suraikykite riekelėmis ir 15 minučių įmeskite į verdantį vandenį. Nuplautas ir išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis ir penkias minutes palaikykite verdančiame vandenyje. Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais....
Baklažanai pomidorų padaže

Baklažanai pomidorų padaže 4 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 10–15 minučių. Tuomet dar sykį nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite su aliejumi. Išvalytas paprikas supjaustykite griežinėliais ir taip pat apkepkite. Į puodą...
Pupelės pomidorų padaže

Pupelės pomidorų padaže 4 asm.

Puode užvirkite vandenį, suberkite pupeles ir virkite, iki jos taps minkštos. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į puodą,...
Marselio žuvienė

Marselio žuvienė 6 asm.

Nuluptus porus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir pomidorą – kubeliais.  Česnakus sutrinkite. Paruoštas daržoves pakepinkite aliejuje giliame puode storu dugnu. Suberkite prieskonius (išskyrus šafraną), pagal skonį įberkite druskos ir...
Itališka minestronė

Itališka minestronė 6 asm.

Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, nuskustą morką ir saliero stiebą – vidutinio stambumo griežinėliais, papriką – juostelėmis. Į puodą storu dugnu dėkite sviestą, pilkite aliejų, berkite svogūnus ir minutę kitą pakepinkite. Sudėkite...