Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiandien su jumis noriu nukeliauti į saulėtus pietus, į baklažanų ir spalvingų troškinių rojų Maroką. Paprastutis vegetariškas troškinys, pagardintas džiovintais abrikosais, tikrai patiks tiems, kas mėgsta švelnią egzotiką ir nori ko nors lengvesnio nei tirštas mėsos guliašas.
Šio puikaus patiekalo receptas – iš Tomos Dvelytės ir Indrės Kazėnaitės knygos „Valgyti negalima susilaikyti“. Išbandykite!
Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!
Populiariausias šiaurietiškas sumuštinis – tai „smørrebrød“, kuris iš tikrųjų yra valgomas su peiliu ir šakute, nors pamažu populiarėja ir gatvės maisto kultūroje. Šio sumuštinio paslaptis – storas sviesto sluoksnis, kuris neleidžia kitiems ingredientams duonos sudrėkinti. Jį galima keisti ir kitomis sodriomis užtepėlėmis. Ant viršaus dominuoja taip pat lietuviams artimi priedai – marinuota ar rūkyta žuvis, mėsa, kiaušiniai ar burokėliai.
„Banh-mi“ paprastai yra ruošiamas bagetėje, kuri atkeliavo į Vietnamą Prancūzijos kolonializmo laikais. Kadangi gatvės maisto kultūra Vietname labai išplitusi, nieko keisto, kad ši duona ten prigijo – joje galima sutalpinti daug ingredientų, patogu neštis su savimi ir valgyti bet kur. Tokio tipo užkandžiui ruošti galima pritaikyti ir porcijines duoneles, jos gali padėti sukurti rytietiško skonio sumuštinį, pagardintą norimais priedais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.
Net ir atvėsus orams niekas nedraudžia mėgautis šaltomis sriubomis, ypač, kai pomidorų gausu, o arbūzai taip pat pačiame sezono įkarštyje. Ir vienus, ir kitus minime neatsitiktinai, nes šiai sriubai reikės abiejų. Receptu vienoje savo knygų dalijasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.
Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.
Ar kada atkreipėte dėmesį į mažyčius žirnelius primenantį stambesnį kuskusą, neretai dar vadinamą „perliniu“? Jis taps puikiu šįkart mūsų siūlomo patiekalo pagrindu, derinsime jį su keptais pomidoriukais bei alyvuogėmis ir pasiruošime skanią vakarienę, o likutis puikiai tiks kitos dienos pietums!
Gaivios ir greitos veganiškos sriubos receptu dalinasi tinklaraštis Vegutis
Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.
Tai išties vasariškas receptas, kuris padės akimirksniu atsigaivinti.
Vienas kasdienių produktų – makaronai – dažnai yra nuvertinamas, tačiau to daryti nereikėtų, nes iš jų, papildant vos keliais priedais, galima pagaminti nuostabių patiekalų. Būtent toks yra šis apkepas, išbandykite!
Išbandykite gardaus ir greitai paruošiamo omleto receptą! Juo savo knygoje „#agnėsketo... ir kiti receptai“ dalinasi Agnė Grigaliūnienė.
Dažniausiai kepami saldūs vafliai, tačiau jie puikiausiai gali tapti ir rimtuoju pusryčių ar vakarienės patiekalu. Praturtinkite vaflius sūriu ir daržovėmis, tikrai patiks!
meyermaistas.lt: Tortilijos suktinukai su vištiena, pievagrybiais ir šviežiom daržovėm – tai gaivus, sotus ir greitai paruošiamas patiekalas pietums ar vakarienei. Labai tinkamas ir grilio sezonui atidaryti, jei vištieną ir pievagrybius nutartumėte kepti ant jo (taip būtų dar skaniau!)
Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Svarbiausia yra elastingas, traškus, o kartu ir purus picos padas. Iš esmės šis receptas tinka ir klasikinei picai, tik čia dar dedame ant kraštų sūrio, juos užlenkiame ir taip pasigaminame picą su sūrio kraštu. Jo nedėdami galite pasigaminti ir paprastą picos variantą su šiek tiek mažiau sūrio.
Pasigaminkite salotų, kurių įkvėpimu tapo Artimųjų Rytų virtuvė, tačiau jos idealiai subalansuotos lietuviškam skoniui. Jų receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.