Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Pomidorai“ 25 puslapis

Aštrus troškinys su grybais

Aštrus troškinys su grybais 2 asm.

1.Česnako skilteles, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. 2.Sudėkite gabaliukais pjaustytus grybus ir maišydami troškinkite 3 minutes. 3.Sukrėskite trintus pomidorus, nukoštas pupeles, džiovintus čiobrelius, aitriąją papriką. Kaitinkite,...
Žuvų bokšteliai

Žuvų bokšteliai 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų. 2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. 3. Svogūnus nulupkite, sukapokite. 4....
Daržovių troškinys su lęšiais

Daržovių troškinys su lęšiais 4 asm.

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais. 2.Puodo dugne įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakaitinkite. Tada sudėkite morkas,...
Makaronai su cukinijomis ir pomidorais

Makaronai su cukinijomis ir pomidorais 3 asm.

1.Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Česnako skilteles, svogūną, nuskabytus čiobrelių lapelius susmulkinkite. 2.Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite č...
Šiek tiek įmantresnė kiaušinienė

Šiek tiek įmantresnė kiaušinienė 2 asm.

1.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Sudėkite konservuotus pomidorus, cukrų, supilkite balzaminį actą. 2.Keptuvę uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 minutes. Pagardinkite druska, Kajeno pipirais ir...
Vištų kumpeliai su pupelėmis ir špinatais

Vištų kumpeliai su pupelėmis ir špinatais 8 asm.

1.Pupeles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vyną sumaišykite su trečdaliu sojų padažo, į jį pamerkite vištų kumpelius ir palikite apie 20 minučių. Porą nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2.Keptuvėje į...
Picos su įdaru

Picos su įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite, supilkite į gilesnį dubenį su šiltu vandeniu, ten pat suberkite druską, mieles, cukrų ir viską išmaišykite. 2. Į masę supilkite miltus, šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį ir valandą...
Vištienos troškinys su pomidorais ir makaronais

Vištienos troškinys su pomidorais ir makaronais 4 asm.

1.Krūtinėles nuplaukite, padalykite į 4 dalis, pabarstykite druska, pipirais ir apkepinkite truputyje aliejaus. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. 2.Dalį aitriosios paprikos ankš...
Vištienos troškinys su alyvuogėmis

Vištienos troškinys su alyvuogėmis 6 asm.

1.Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakų skilteles išspauskite. Šoninę supjaustykite pailgais gabaliukais. 2.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Bulves nulupkite, nuplaukite ir...
Pomidorų ir sūrio pyragas

Pomidorų ir sūrio pyragas 6 asm.

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2....
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“

Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“ 4 asm.

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
Orkaitėje kepti kiaušiniai

Orkaitėje kepti kiaušiniai 2 asm.

1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną. 2. Keptuvė...
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba 4 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite. 2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į...
Karšti pomidorai

Karšti pomidorai 4 asm.

1. Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir išskobkite jų vidų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną. Tada sukrėskite pomidorų turinį, suberkite išvirtus perplautus ryžius, prieskonius, įdėkite pomidorų...
Vegetariškos įdarytos saldžiosios paprikos

Vegetariškos įdarytos saldžiosios paprikos 4 asm.

1. Didelėje keptuvėje iki aukso spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau). 2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską...
Krevetės turkiškai

Krevetės turkiškai 2 asm.

1. Jei ant nusipirktų krevečių maišelio bus parašyta „virtos“, išvirkite jas dar kartą. Virkite apie 15 minučių. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, papriką, žaliuosius pipirus. Taip pat smulkiais kubeliais supjaustykite...
Mėsos rutuliukai su staigmena

Mėsos rutuliukai su staigmena 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę. 2. Į pusę dž...
Bulgariškas sluoksniuotis

Bulgariškas sluoksniuotis 4 asm.

1. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai pageltonuos, sudėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio. 2. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą...
Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu

Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu 4 asm.

1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. 2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. 3....
Daržovių troškinys su lašišomis

Daržovių troškinys su lašišomis 6 asm.

1.Lašišų filė pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite 15–20 minučių, kad pasimarinuotų. Žuvį apvoliokite miltuose ir apkepinkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. 2.Apkeptą lašišų filė išimkite iš keptuvės ir...