1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje.
2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus...
1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku.
2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite.
3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
1.Luptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 30 minučių.
2.Vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno...
1. Kruopas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodelį uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir dar 10 min. brinkinkite. Česnako skilteles ir porą nuvalykite,...
1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite....
1.Pomidorus supjaustykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir su aliejumi apkepkite storadugniame puode. Sudėkite grūstą česnaką, laurų lapelį ir kaitinkite dar kelias minutes.
2.Sudėkite pomidorus ir pusvalandį troškinkite. Laurų lapelį iš...
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite 0,5 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio žiedais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3 minutes pakepinkite porus. Pabarstykite druska ir maltais...
1. Lėkštėje sumaišykite miltus, druską, juoduosius pipirus ir prieskonines žoleles. Ypač tinka „Provanso“ žolelių mišinys, bet gali būti vien šalavijai ar koks kitas prieskonis. Mišinyje apvoliokite kiaulienos pjausnius.
2. Didesnėje keptuvėje į...
1. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite smulkiai sukapotą česnaką ir aitrųjį pipirą. Paskui sudėkite supjaustytus pomidorus, kaparėlius ir juodąsias alyvuoges. Kaparėlius, prieš dėdamos į keptuvę, perliekite drungnu vandeniu, kad...
1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite!
2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą...
1.Luptus svogūnus perpjaukite išilgai, supjaustykite plonais šiaudeliais ir pakaitinkite aliejaus bei vandens mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.
2.Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, ugnį padidinkite ir kaitinkite dar kelias minutes. Į...
1.Susmulkinkite luptas morkas ir svogūnus, bulves supjaustykite 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą žemą skardą.
2.Pagardinkite druska, pipirais, lengvai permaišykite. Paviršių išlyginti, skardą uždenkite (folija arba...