„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pomidorai“ 27 puslapis

Guliašo sriuba

Guliašo sriuba 2 asm.

1.Mėsą supjaustykite gabaliukais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels, sudėkite mėsą ir dar pakepkite, įmaišykite pomidorų padažą, pabarstykite malta paprika ir nukelkite nuo ugnies. 2.Į puodą sudėkite apkeptą su...
Mėsiška sriuba-guliašas

Mėsiška sriuba-guliašas 6 asm.

1.Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir apkepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą bei smulkintus svogūnus. 2.Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais (norint, kad būtų aštriau, galima įberti aitriosios paprikos). Sudėkite...
Meksikietiškas užkandis „quesadillas“

Meksikietiškas užkandis „quesadillas“ 6 asm.

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai...
Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu

Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu 4 asm.

1. Pirmiausia pašalinkite žuvies odą, išimkite kaulus ir supjaustykite kuo didesniais stačiakampiais gabalais. Apibarstykite filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį porą minučių apkepkite keptuvėje. 2. Pomidorus nuplikykite...
Pievagrybių sriuba su kalakutiena

Pievagrybių sriuba su kalakutiena 6 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais. 2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite...
Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba 4 asm.

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite. 2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 4 asm.

1.Moliūgą perpjaukite pusiau, nulupkite, išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais. 2.Dideliame puode su įkaitintu sviestu apkepkite moliūgo kubelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintus svogūnus. 3.Sudėkite raikytą cukiniją ir...
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre 2 asm.

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. 2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite...
Lengvai paruošiama šiupininė su žuvimis

Lengvai paruošiama šiupininė su žuvimis 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir apkepkite storadugniame puode su aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą, sviestą ir troškinkite 3–4 minutes. 2. Supilkite vandenį, pipirų žirniukus ir užvirinkite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotus...
Pyragėliai „Italija“

Pyragėliai „Italija“ 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Maltą kiaulieną su prieskoniais pakepinkite keptuvėje....
Vitamininga užkandėlė

Vitamininga užkandėlė 3 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų...
Apkepas su špinatais

Apkepas su špinatais 6 asm.

1. Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus. Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite. 3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo...
Vištienos salotos su keptu sūriu

Vištienos salotos su keptu sūriu 2 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C į...
Žuvienė su apelsinais

Žuvienė su apelsinais 8 asm.

1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės,...
Žuvienė su pomidorais

Žuvienė su pomidorais 6 asm.

1.Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Pankolio gumbą supjaustykite kubeliais, alyvuoges – žiedais. Svogūnus, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite puode įkaitintame aliejuje. 2.Dėkite pjaustytą pankolio...
Graikiškos daržovės

Graikiškos daržovės 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius. 3. Kepimo indą...
Špinatų apkepėlė

Špinatų apkepėlė 4 asm.

1. Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu. 2. Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į...
Greitai paruošiama vegetariška pomidorų sriuba

Greitai paruošiama vegetariška pomidorų sriuba 6 asm.

1.Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode su aliejumi. Supilkite vyną ir užvirkite. 2.Supilkite pomidorų sultis, konservuotus pomidorus, įberkite druskos, Kajeno pipirų, saldžiosios paprikos ir virkite apie 10...
Pyragas „Myliu Italiją“

Pyragas „Myliu Italiją“ 3 asm.

1. Tešlą atšildykite ir iškočiokite. Visas daržoves supjaustykite gabalėliais. 2. Ant tešlos viršaus dėkite nuplikintus špinatus, agurką, kubeliais supjaustytą macarelą ir pomidorus. 3. Apibarstykite bazilikais, druska ir pašaukite į orkaitę 20...
Daržovių sriuba su pupelėmis

Daržovių sriuba su pupelėmis 8 asm.

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui...