„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pomidorai“ 6 puslapis

Žalių pomidorų „uogienė“

Žalių pomidorų „uogienė“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai ateina laikas užverti šiltnamių duris, neišvengiamai susiduriame su tokiu paprastu klausimu: ką daryti su neprinokusiais pomidorais? Klasikinis sprendimas būtų juos tiesiog sudėti į dėžutę tarp laikraščių arba šieno ir leisti prinokti tamsoje. Taip išsaugosime dar truputį vasaros aromato, bet tik truputį. Kiek ilgiau jie užsilaikys konservuoti arba suvirti į „uogienę“.

Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas

Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas 6 asm.

Miško žvėrys:Yra begalės šio pyrago versijų, aš savo receptą parsivežiau iš Prancūzijos ir nuo jo prasidėjo mano meilė prancūziškai virtuvei. Pyragas nesudėtingas, greitai paruošiamas ir labai skanus. Visuomet kepu dvigubą normą!

Midijos Taranto būdu

Midijos Taranto būdu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šis patiekalas turės absoliutų minimumą kalorijų, užtat dovanos skonių ir kvapų jūrą. Apulijos aromatas pasklis jūsų virtuvėje ir kaipmat užsinorėsite į Italiją. Midijos Taranto būdu gali būti valgomos kaip karštas užkandis. Arba kaip pagrindinis patiekalas.

„Vorčesterio“ vištienos mėsainiai

„Vorčesterio“ vištienos mėsainiai 6 asm.

Mėsainius galima ruošti ne tik su jautienos kepsneliais, tačiau ir su švelnesne, lengvesne mėsa, pavyzdžiui, vištiena. 

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai 6 asm.

Norint paruošti gardų mėsainį, svarbiausia naudoti šviežius ingredientus, mėsainiui reikalingus padažus gaminti namuose bei nebijoti eksperimentuoti.

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys 2 asm.

Sotus, tačiau neapsunkinantis, greitai pagaminamas troškinys, kurį nuostabiai pagardina prieskoniai.

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei mėgstate dūmo kvapą, šitas variantas gali pasirodyti visai vertas jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi, kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju užgoš viską. Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų arscrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Iškepus su pomidorais bei lengva medaus nata ožkų sūris sūris tampa itin gero skonio – visai nesijaučia ir neįprasto kvapo, tai lyg mums taip gerai žinoma varškė su nauju prieskoniu. Na, o jeigu jūs visai nusistatę prieš ožkų pieno sūrį, naudokite tiesiog gerą, riebią varškę, neabejoju, kad tarta taip pat bus labai vykusi.

Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba

Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Man patinka trintos sriubos. Tačiau dažniausiai tirštai konsistencijai išgauti į trintas sriubas dedama nemažai bulvių. Šįkart siūlau jums sveikesnę trintos sriubos versiją, nes joje bus daug nekaloringų cukinijų! Pagardinę keliais sunokusiais pomidorais bei žiupsneliu šildančių prieskonių, iš pačių paprasčiausių ingredientų išvirsite puikų savaitės pietų patiekalą, kuris, pašildytas rytojaus dieną, bus dar skanesnis!

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

„Piktieji pieštukai“ („penne all‘arrabbiata“)

„Piktieji pieštukai“ („penne all‘arrabbiata“) 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šis receptas labiau skirtas pikantiško maisto pradedantiesiems. Kodėl? Yra du kvapnūs ingredientai, kurie šiek tiek prigesina „peperoncino“ pyktį. Pirmasis – kietasis avies pieno sūris „pecorino romano“. Tipiškas Lacijaus regiono sūris rodo, kad šis patiekalas priklauso Romai, ką pripažino ir Federico Fellinis. Beje, visiškai šiuo atveju netinka parmezanas, granapadanas ir kiti karvės pieno kietieji, nes jie suteiks bereikalingą saldumo pojūtį. Antrasis pikantiškumo „gesintuvas“ – šviežios, kapotos petražolės. Kuo jų daugiau, tuo mažiau pastoje jausite pykčio.

Pikantiška varške įdaryti pomidorai

Pikantiška varške įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorai tinka ne tik sriuboms ar nesaldiems pyragams, ši vasaros daržovė tiesiog prašyte prašosi įdaroma. Pomidorai puikiai dera tiek su mėsa, tiek su daržovėmis, sūriu ar varške, o svarbiausia, kad visus šiuos patiekalus pagaminti itin lengva.

Pomidorų pyragas su mocarela

Pomidorų pyragas su mocarela 4 asm.

Šiltesnio klimato Europos šalyse ypač populiarūs įdaryti pyragai po truputį įsitvirtina ir Lietuvoje. Puiku tai, kad juos galima valgyti ir šiltus, ir šaltus, o šįkart išmėginkite lengvo pomidorų pyrago su mocarela receptą.

Greita pomidorų sriuba

Greita pomidorų sriuba 4 asm.

Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Jeigu jau gaminame „mare e monti“ – jūrą ir mišką, svarbu, kad nei jūra, nei miškas vienas kito neužgožtų. Šio rizoto atveju reiktų prižiūrėti, kad švelnaus voveraičių aromato nenustumtų į šoną intensyvus lašišos skonis.

Polentos ir cukinijų fritata

Polentos ir cukinijų fritata 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors fritata atrodo, tarsi būtų ypač reiklus laikui ir pastangoms kepinys, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltoni polentos pusryčiai!

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Prancūziškas troškinys „ratatouille“ 4 asm.

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob

Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai tikras vasaros hitas, ypač jei vakarojate prie laužo, kazane kunkuliuoja plovas arba ant iešmo vartosi mėsos kepsniai. Šioms salotoms pagaminti užtenka 10-15 minučių, tad geriausia jas gaminti kai karšto patiekalo gamyba artėja prie pabaigos. Bet tikrai nieko blogo nenutiks, jei salotas valgysite ir be jokios mėsos.

Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu

Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu 2 asm.

Neturite laiko iš vakaro pasiruošti sveikų pietų kitai dienai į darbą? Po ilgos dienos nebeužtenka jėgų pasigaminti maistingos ir skanios vakarienės? Šie pasiteisinimai nepadės, nes tikriausiai sunku būtų sugalvoti greičiau pagaminamą ir tokį gardų karštąjį patiekalą nei šis.