„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Pomidorų padažas“ 2 puslapis

Tortilijų apkepas

Tortilijų apkepas 3 asm.

Gal net daugiau idėja nei apkepo receptas. Varijuoti galima kiek širdis geidžia, keisti mėsą, sūrį, dėti arba nedėti pupelių. Bus skanus fantazijų vaisius.
Tortilijų traškučiai

Tortilijų traškučiai 4 asm.

Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į gerai į...
Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais

Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais 4 asm.

Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu. Į vidurį dėkite po dešrelę. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris iš...
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis

Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą...
Lazanija

Lazanija 2 asm.

Morkas su svogūnais, faršu ir žalumynais pakepkite, įdėkite pomidorų pastos, padažo ir pakaitinkite. Miltus pakepinkite ant sviesto ir įpilkite pašildyto pieno, pakaitinkite. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite makaronus, božolė, faršą...
Sumuštiniai su vištiena

Sumuštiniai su vištiena 4 asm.

Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus. Kartais pamaišydami...
Pikantiški rauginti kopūstai

Pikantiški rauginti kopūstai 4 asm.

Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek...
Aštrūs viščiukų skilveliai

Aštrūs viščiukų skilveliai 4 asm.

Vištų skilvelius supjaustykite į keturias dalis išvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas, pomidorą, pipirus supjaustykite šiaudeliais. Salierą grežinėliais. Sukapokite krapus. Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas joms pradėjus minkštėti dėkite kitas...
Pikantiškas vištienos steikas

Pikantiškas vištienos steikas 2 asm.

Vištienos krutinėlę išdorokite, kad liktų tik filė, ištrinkite prieskoniais (druska pipirais, čiobreliu, česnakais). Dėkite ant grilinės keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių iki norimo lygio. Padažui supjaustykite morkas ir papriką šiaudelias,...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite. Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą.  Padarykite užpilą: Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti),...
Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 6 asm.

Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius,...
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE

Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE 5 asm.

Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją...
Silkė su daržovėmis

Silkė su daržovėmis 4 asm.

Aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas. Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, paskui nupilkite jį ir susmulkinkite vaisius. Slyvas, prieš baigdami troškinti, sudėkite į keptuvę su kitomis...
Kalėdinė „Maltiečių sriuba“

Kalėdinė „Maltiečių sriuba“ 5 asm.

Svogūną supjaustykite ir kartu su pomidorų tyre troškinkite svieste. Kumpį, pieniškas dešreles supjaustykite smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinė...
Pikantiškas saldžiarūgštis padažas

Pikantiškas saldžiarūgštis padažas 4 asm.

Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
Vištienos tefteliai

Vištienos tefteliai 4 asm.

Ryžius išvirkite, tačiau nepervirkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krūtinėlę sumalkite. Faršą sumaiš...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite. Moliūgą supjaustykite stambiais kvadratais.  Per naktį šaltame virintame vandenyje mirkytas pupeles nuvarvinkite, suberkite į puodą. Supilkite vandenį, statykite ant...
Traškūs vištienos kąsneliai

Traškūs vištienos kąsneliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis...
Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu

Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu 2 asm.

Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako. Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve. Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į...
Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas

Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas 4 asm.

Moliūgus (arba cukinijas) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas išvalykite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite kubeliais. Nuluptas morkas stambiai sutarkuokite. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves, užliekite pomidorų padažu,...