„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Porai“

Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais

Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai soti, tiršta ir nepaprastai skani toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais. Kai prieš kelis metus keliavau po Toskanos regioną buvau nustebusi tuo, kaip labai jie mėgsta ir dažnai savo patiekaluose naudoja pupeles. Tai vienas iš toskanietiškos virtuvės tradicinių ingredientų.

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Šventinė silkė su ananasais

Šventinė silkė su ananasais 2 asm.

Silkę jau įpratome derinti su morkomis, burokėliais, razinomis, krapais, tad gal pats metas išbandyti jos ir saldžiarūgščių ananasų duetą?

 

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis 4 asm.

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!

Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena

Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena 6 asm.

Viename puode paruošite patiekalą, prie kurio beliks sumaišyti lengvų salotų. Į vieną puodą ar troškintuvą šįsyk sušoka ir paukštiena, ir bulvės, ir ankštinės daržovės. 

 

Kišas su cukinijomis ir sūriais

Kišas su cukinijomis ir sūriais 4 asm.

Jei cukinijų kalnas namuose niekaip nemažėja, trūksta minčių, ką iš jų gaminti, į pagalbą skuba virtuvės šefas ir vienas iš TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjų italas Gian Luca Demarco. Jis siūlo iškepti cukinijų kišą, kuris puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei!

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“ 8 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Rillettes“ dažniausiai gaminamas iš kiaulienos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. „Rillettes“ valgomas atšildytas iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba

Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba 4 asm.

Gegužės žvarbą puikiai išsklaidys karšta, tačiau vis tiek pavasariška (joje itin gausu žalios spalvos) sriuba, pagardinta netikėtais prieskoniais. Beje, šis receptas – tik orientyras, mat prieskonius ir žalumynus galite derinti pagal savo simpatijas.

Vokiškas trijų rūšių mėsos troškinys „Pichelsteiner“

Vokiškas trijų rūšių mėsos troškinys „Pichelsteiner“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dar jis vadinamas Bismarko troškiniu, nes pasakojama, kad Otto von Bismarckas, Prūsijos ir Vokietijos XIX a. politikas, ypač pamėgo šį patiekalą, kai ilsėjosi Bavarijos kurorte Bad Kisingene. Šio troškinio garbei Rėgeno mieste Bavarijoje vyksta šventė su naktiniais plaukiojimais valtelėmis Rėgeno upėje, karnavaline eisena, muge ir fejerverkais. Šventė vadinama „Pichelsteiner Fest“ ir vyksta nuo 1874 metų. Yra ką švęsti, nes kvapnus, sultingas ir gardus troškinys vilioja iš tolo.

Lašiša baltame padaže

Lašiša baltame padaže 4 asm.

Du MėnuliaiŠis patiekalas paruošiamas gana greitai, nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų, o gardus iki mėnulio ir atgal! Galiu patikinti, kad nustebsite, kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco. 

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Prancūziška keptų moliūgų sriuba su degintu sviestu ir trumais

Prancūziška keptų moliūgų sriuba su degintu sviestu ir trumais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ar gali būti per daug moliūgų sriubos receptų? Tikrai ne! Rudenį moliūgų receptai užima svarbiausias pozicijas mano virtuvėje ir nė neketina tų pozicijų užleisti kitoms daržovėms!

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis 4 asm.

Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!

Kišas su vištiena, smidrais ir porais

Kišas su vištiena, smidrais ir porais 6 asm.

Elegantiškas ir lengvas, puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis – šis nesaldus pyragas tinka ir paprastos dienos vakarienei, ir vakarėliui ar iškylai. 

 

Omletas su špinatais ir sūriu

Omletas su špinatais ir sūriu 2 asm.

Druską į suplaktus kiaušinius berkite tik prieš pildami juos į keptuvę, nes priešingu atveju omletas gali subliūkšti. Šis patiekalas – universalus, todėl gamindami jį nebijokite eksperimentuoti.

Dešrelės su pupelėmis porų padaže

Dešrelės su pupelėmis porų padaže 2 asm.

Kartais pradžiuginti gali paprastas, tačiau jaukus ir pasotinantis maistas. Pavyzdžiui, šviežios dešrelės, patiekiamos su porų padaže panardintomis pupelėmis. Šiuo receptu vienoje savo knygų dalinasi britas Nigelis Slateris ir dalijasi savo knygoje.
Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė

Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė 2 asm.

„Vegan Pipiras“: Nuostabi burokėlių ir lęšių draugystė. Paprasta, tačiau labai maistinga mišrainė. Burokėliai yra ypač geras antioksidantas, o lęšiai turi daugiau baltymų, nei mėsa. Rekomenduojame valgyti pavakariams ar vakarienei.

Porų ir lapinių kopūstų sriuba

Porų ir lapinių kopūstų sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Porai – viena iš tų tobulųjų daržovių, kuriuos pakepinus su sviestu ar aliejumi, pasklinda neapsakomai gardus aromatas ir spalva tampa skaisčiai žalia. Tik, deja, pavirus kurį laiką, viskas papilkėja, ir nors skonis ir aromatas išlieka, spalvos nelieka nė kvapo... Štai todėl verta į maistingą žiemos sriubą su porais ir bulvėmis pačioje virimo pabaigoje įmesti lapinių kopūstų (kale), kurių apstu šaltuoju metų sezonu.