„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Porai“ 3 puslapis

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė 2 asm.

Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis). Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų...
Kreminė špinatų ir grybų sriuba

Kreminė špinatų ir grybų sriuba 4 asm.

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių. Pridėkite žalių...
Pyragas „Grybautojo svajonė“

Pyragas „Grybautojo svajonė“ 6 asm.

Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepinkite, ataušinkite. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite. Sudėkite kepimo...
Šventinė silkė su grybais

Šventinė silkė su grybais 4 asm.

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....
Sumuštiniai su vištiena

Sumuštiniai su vištiena 4 asm.

Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus. Kartais pamaišydami...
Pikantiškas vištienos steikas

Pikantiškas vištienos steikas 2 asm.

Vištienos krutinėlę išdorokite, kad liktų tik filė, ištrinkite prieskoniais (druska pipirais, čiobreliu, česnakais). Dėkite ant grilinės keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių iki norimo lygio. Padažui supjaustykite morkas ir papriką šiaudelias,...
Aštrus guliašas

Aštrus guliašas 4 asm.

Išpjovą supjaustykite stambiais gabalais, gardinkite druska bei pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių ant labai stiprios ugnies.  Porus stambiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu. Pipirus supjaustykite. Į karščiui atsparų indą sudėkite...
Mėsos sultinys

Mėsos sultinys 6 asm.

Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies. Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus. Kuo...
Jūrų gėrybių apkepas

Jūrų gėrybių apkepas 6 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. Nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną, laurų lapelius ir gvazdikėlius sumeskite į puodą su pienu ir grietinėle, užvirinkite, sudėkite nuplautą ir nusausintą žuvų filė ir 4 min....
Degintas pyragas su svogūnais ir šonine

Degintas pyragas su svogūnais ir šonine 2 asm.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkš...
Vegetariška pica su porais ir špinatais

Vegetariška pica su porais ir špinatais 4 asm.

Tokią sveika valgyti ne tik vegetarams, bet ir vaikams ar kūno linijomis besirūpinančiomis dailiosios lyties atstovėms. Paruošta iš sveiko grūdo miltų, be jokių riebalų ir rūkytos mėsos gaminių, ji yra energijos užtaisas visai dienai.

Mišrainė „Kalėdinis vainikas“

Mišrainė „Kalėdinis vainikas“ 4 asm.

Iš virtų burokėlių, porų, kivi ir virtų pupelių sumaišykite mišrainę, įpilkite šlakelį aliejaus, pasūdykite, pridėkite pipirų. Ant lėkštės suformuokite vainiko formą, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, papuoškite mažų pomidoriukų puselėmis...
Jautienos suktinukai

Jautienos suktinukai 4 asm.

Šie gardūs suktinukai puikiai tiks ir jaukiems šeimos pietums, ir svečiams pavaišinti. Paruošti juos nesudėtinga. Vadovaudamasi žemiau pateiktais žingsniais – sugebės net ir ne itin patyrusi šeimininkė.

Įvairių daržovių pyragas

Įvairių daržovių pyragas 6 asm.

Česnakus nulupkite, sukapokite. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla...
Pyragaičiai su moliūgais

Pyragaičiai su moliūgais 6 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite,...
Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas

Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant...
Trinta bulvienė su kukurūzais

Trinta bulvienė su kukurūzais 6 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir virkite sultinyje kartu su lauro lapeliais ir kvapiaisiais pipirais, kol suminkštės. Tada lauro lapelius ir pipirus išgriebkite iš puodo. Išjunkite ugnį. Porą supjaustykite griežinėliais, pakepinkite...
Plikytas daržovių pyragas

Plikytas daržovių pyragas 6 asm.

Tešlos ruošimas: Iš nurodytų ingredientų paruoškite lietinių skystumo tešlą: kiaušinius lengvai išplakite šluotele, pagardinkite druska, suberkite miltus - išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, tada palengva pilkite pieną vis pamaišydamos (...
Kugelis su porais

Kugelis su porais 4 asm.

Porus supjaustykite apskritimais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, tada suberkite kubeliais supjaustytą cukiniją. Apkeptas daržoves išimkite, bulvę sutarkuokite burokine trintuve, viską sumaišykite, įspauskite česnaką, įberkite ciberžolės,...
Mėsos pyragas su morkų plutele

Mėsos pyragas su morkų plutele 4 asm.

Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite. Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis...