„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Porai“ 4 puslapis

Lazanija su daržovėmis

Lazanija su daržovėmis 4 asm.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus,...
Lazanija su žuvimi

Lazanija su žuvimi 3 asm.

Žuvį gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale. Porą švariai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite. Maltą žuvį sumaišykite...
Silke įdarytos bulvės

Silke įdarytos bulvės 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos....
Jautienos ir daržovių troškinys

Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves...
„Spring Roll“

„Spring Roll“ 4 asm.

Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario...
Žaliavalgiška baltoji mišrainė

Žaliavalgiška baltoji mišrainė 4 asm.

Žirnelius atšildykite šiltu vandeniu. Morkas sutarkuokite šiaudeliais ir užmarinuokite trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu. Raugintus agurkus ir šviežius agurkus, cukiniją, svogūnus supjaustykite kubeliais. Porus susmulkinkite pusžiedž...
Daržovių padažas su kokosų pienu

Daržovių padažas su kokosų pienu 2 asm.

Svogūną, česnako skiltelę ir porą apkepkite, sudėkite smulkiai supjaustytas morkas ir troškinkite su šlakekiu vandens kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite salierą ir pomidorus, viską dar šiek tiek patroškinkite. Supilkite kokosų pieną, viską...
Paukštiena su obuolių sidro glajumi

Paukštiena su obuolių sidro glajumi 2 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepinkite, kol pagels. Suberkite čiobrelius ir dar minutę pakepinkite. Gautą masę sukrėskite į dubenį su mėsa. Įmuškite kiaušinį...
Daržovių ir paukštienos sriuba

Daržovių ir paukštienos sriuba 4 asm.

Porus supjaustykite griežinėliais. Bulves nuskuskite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuplautus ridikėlius susmulkinkite, nuluptus agurkus ir virtą mėsą supjaustykite šiaudeliais. Dideliame puode išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus porus ir...
Džiovintų žirnių sriuba

Džiovintų žirnių sriuba 8 asm.

Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą...
Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu

Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu 4 asm.

Džiovintus pomidorus 10 minučių pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis. Nuplautus pievagrybius susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais.  Morkas nuskuskite, nuplaukite,...
Daržovių mišrainė su garstyčiomis

Daržovių mišrainė su garstyčiomis 4 asm.

Nuplautus papriką, svogūną, porą ir agurkus supjaustykite. Sudėkite į puodą, įmaišykite garstyčias. Užpilkite verdančiu vandeniu. Kai vanduo atvės, nupilkite jį. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sumeskite daržoves, dar virkite apie dešimt...
Marselio žuvienė

Marselio žuvienė 6 asm.

Nuluptus porus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir pomidorą – kubeliais.  Česnakus sutrinkite. Paruoštas daržoves pakepinkite aliejuje giliame puode storu dugnu. Suberkite prieskonius (išskyrus šafraną), pagal skonį įberkite druskos ir...
Lašišos kotletai

Lašišos kotletai 4 asm.

Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaiš...
Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis

Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis 2 asm.

Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną,  o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu. Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę...
Daržovių troškinys

Daržovių troškinys 4 asm.

Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite  baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai. Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3  minutes pakepinkite...
Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais

Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Porą supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite 2 minutes. Sultinį supilkite į puodą ir pašildykite. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Įpilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite ir kaitinkite,...
Pupelių salotos   su kumpiu

Pupelių salotos su kumpiu 4 asm.

1. Pupeles suberkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Kumpį, sūrį ir obuolį supjaustykite gabalėliais, o porą susmulkinkite plonais griežinėliais. 2. Pupeles, sūrį, obuolį ir porą bei smulkintus krapus sudėkite į dubenį. Majonezą sumaiš...
Veršienos troškinys „Milanas“

Veršienos troškinys „Milanas“ 8 asm.

1. Dideliame storasieniame troškintuve įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną, žiedais supjaustytą porą, griežinėliais – morką ir salierus. Daržoves troškinkite apie 10 min. 2. Sudėkite nuvarvintus...
Upėtakiai su porais ir krapų padažu

Upėtakiai su porais ir krapų padažu 6 asm.

1. Išvalytas žuvis pasūdykite, pabarstykite peletrūnais ir sudėkite ant sviestu patepto folijos lakšto. Folijos kraštus gerai užspauskite ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 min. 2. Paruoškite padažą: į gilioje keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite...