Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Porai“ 6 puslapis

Bulvių ir porų apkepas

Bulvių ir porų apkepas 4 asm.

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies. 2.Porus nuvalykite ir...
Meksikietiškas užkandis „quesadillas“

Meksikietiškas užkandis „quesadillas“ 6 asm.

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai...
Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis

Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis 6 asm.

1.Aliejų išmaišykite su cinamonu, malta kalendra, kardamonu, aitriąja paprika ir druska. Mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas vištų blauzdeles. Palikite 20 minučių pastovėti. 2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite...
Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais

Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais 8 asm.

1.Mėsą dėkite į puodą. Supilkite sultinį, įmeskite laurų lapelį ir užvirkite. Nugriebkite putas, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie valandą. 2.Burokėlius nulupkite, perpjaukite per pusę, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą...
Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais

Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais 6 asm.

1.Nuskustas morkas, salierą ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Poro baltąją ir žaliąją dalis susmulkinkite. Svogūnus su lukštais (švariais) perpjaukite pusiau. 2. Puode įkaitinkite aliejų ir iš pjūvio pusės pakepinkite svogūnus. Sudėkite šiek...
Tiršta prancūziška žuvienė

Tiršta prancūziška žuvienė 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Šiaudeliais supjaustykite pankolį, griežinėliais – porą ir saliero lapkotį. 2. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Visas daržoves, išskyrus bulves, pakepinkite aliejuje. Įdėkite šafrano, laurų lapelių, č...
Daržovių sriuba su pupelėmis

Daržovių sriuba su pupelėmis 8 asm.

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui...
Lęšių sriuba su virta dešra

Lęšių sriuba su virta dešra 8 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas supjaustykite kubeliais, porą, saliero lapkotį – nedideliais gabalėliais. 2.Dešrą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, šoninės...
Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis

Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis 6 asm.

1.Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais (arba sutarkuokite burokine trintuve). Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus svogūną bei porą.  2.Supilkite vandenį, sudėkite burokėlius, morkas, raugintus kopūstus ir užvirinkite....
Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje

Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus. 2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio). 3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite...
Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu

Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu 6 asm.

Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas: 1. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 °C. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite po vandeniu ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. 2. Į keptuvę įpilkite kokosų aliejaus, sudėkite sutrintas česnako skilteles, šiek...
Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais

Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais 8 asm.

1. Fermentinį sūrį (neišėmusios iš pakuotės) įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės. 2. Per tą laiką kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų...
Daržovių pyragas

Daržovių pyragas 6 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į kepimo indą, aptepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite raudonėliais. 2. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir trumpai pagarinkite...
Kreminė sriuba

Kreminė sriuba 5 asm.

1. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Porus labai gerai nuplaukite, perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. 3. Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. 4. Sultinį supilkite į didelį puodą, ten pat...
Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos 6 asm.

1. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite. 2. Papriką nuvalykite, pašalinkite sėklas, supjaustykite žiedeliais ir kartu su svogūnais ir česnakais patroškinkite šaukšte aliejaus. 3. Kai svogūnai pagels, suberkite ryžius, įpilkite šiek...
Apkepas su raudonaisiais ryžiais

Apkepas su raudonaisiais ryžiais 3 asm.

1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite...
Kepta stirniena su šviežiomis salotomis

Kepta stirniena su šviežiomis salotomis 6 asm.

1. Stirnienos kumpį įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje. 2. Marinuotą mėsą kiškite į kepimo rankovę ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 1-1,5val. 2. Salotų...
Daržovių troškinys su paukštiena

Daržovių troškinys su paukštiena 6 asm.

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
Karpis drebučiuose

Karpis drebučiuose 4 asm.

1. Karpį išdarinėkite. 2. Puode užvirinkite vandenį. Suberkite griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą porą ir salierą. Kelias minutes pavirkite. 3. Į tą patį puodą dėkite karpio kaulus, galvą, paskiausiai – gabaliukais supjaustytą karpio filė....
Žymės: Žuvis, karpis
Mišrainė su vištiena

Mišrainė su vištiena 2 asm.

1. Bulves ir morkas išvirkite bei nulupkite.  2. Visus produktus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoniais ir viską sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė