1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
1. 3 cm ilgio gabaliukais supjaustytus porus 10 min. virkite pasūdytame vandenyje ir iš karto išgriebkite.
2. Į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite porus, nuluptus svogūnus ir apie 20 min. troškinkite. Supilkite sultiniu atskiestą pomidorų...
1. Silkes kelias valandas pamirkykite vandenyje arba piene. Slyvas išmirkykite vandenyje su degtine. Porą nuvalykite, gerai nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais.
2. Silkių filė supjaustykite nelabai plačiomis juostelėmis, į kiekvieną įvyniokite...
1. Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min.
2. Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min.
3. Suminkštė...
1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais...
1. Pirmiausia užmerkite kruopas – išbrinkusios greičiau išvirs.
2. Kaulus sudėkite į skardą ir 30 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Ataušinkite, nupjaustykite suminkštėjusius mėsos gabaliukus. Apskrudusius kaulus sudėkite į didelį puodą ir į...
1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius,...
1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...