Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Prieskoniniai žalumynai“ 3 puslapis

Vištienos filė vėrinukai

Vištienos filė vėrinukai 4 asm.

Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite majonezą, garstyčias ir likusius prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite per naktį. Imame medinį iešmelį, ant kurio veriame gabaliuką paprikos, mėsytės, ananaso ir vėl kartokite kol...
Vištienos kepsniai à la pinacolada

Vištienos kepsniai à la pinacolada 4 asm.

Vištieną supjaustykite kepsniais ir užpilkite marinatu. Marinatui – sumaišykite ananasų sultis, kokosų pieną, romą, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles (recepto autorė naudojo bazilikus, raudonėlį ir mairūnus). Paliekame...
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu

Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto...
Lenkiški koldūnai

Lenkiški koldūnai 4 asm.

Iš miltų, kiaušinio, gazuoto vandens ir druskos išminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir stikline išspauskite apskritimus. Jautieną sumalkite. Į faršą įdėkite pipirų, česnako, čiobrelių ir mairūno. Į tešlos apskritimų vidurį dėkite šaukštelį faršo,...
Velykiniai krepšeliai

Velykiniai krepšeliai 6 asm.

Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkiąja tarka, žoleles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite morkas ir šiek tiek pakepinkite. Į bendrą masę suberkite vištų kepenėles. Kepkite 15–20 min.,...
Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis

Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis 2 asm.

Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite...
Jūrų gėrybių apkepas

Jūrų gėrybių apkepas 6 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. Nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną, laurų lapelius ir gvazdikėlius sumeskite į puodą su pienu ir grietinėle, užvirinkite, sudėkite nuplautą ir nusausintą žuvų filė ir 4 min....
Padažas su marinuotais agurkėliais

Padažas su marinuotais agurkėliais 4 asm.

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Grietinės padažas su garstyčiomis

Grietinės padažas su garstyčiomis 5 asm.

Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba 4 asm.

Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios...
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais 6 asm.

Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai. Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti. Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie...
Brokolių ir morkų užkandis

Brokolių ir morkų užkandis 5 asm.

Miltus persijokite ant stalo, sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sumeskite į miltus ir kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai. Į juos įmuškite kiaušinius (juos galite pamaišyti) ir minkykite...
Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis

Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis 3 asm.

Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite...
Sluoksniuotos tešlos traškučiai

Sluoksniuotos tešlos traškučiai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite! Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano. Kepkite...
Bora bora kukuliai

Bora bora kukuliai 5 asm.

Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti. Ananasą sumalkite...
Virti kiaušiniai be lukšto

Virti kiaušiniai be lukšto 2 asm.

Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį... Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų... Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiauš...
Suktinukai su keptomis daržovėmis

Suktinukai su keptomis daržovėmis 4 asm.

Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis. Daržoves sudėkite į specialų folijos...
Švilpikai

Švilpikai 4 asm.

Bulves išvirkite, sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite į keletą dalių, iš kiekviens dalies suformuokite po " dešrą " ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Kepimo skardą ištepkite...
Bulvių troškinys

Bulvių troškinys 4 asm.

Nuluptas bulves supjaustykite stambiais kubeliais, suberkite į puodą, įberkite druskos ir sudėkite svieste pakepintus susmulkintus svogūnus. Tada užpilkite sultiniu ir troškinkite dangčiu uždengtame puode. Truputį patroškinę suberkite nuluptus ir...
Bulvinių blynų pica

Bulvinių blynų pica 4 asm.

Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite...