Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Prieskoniniai žalumynai“ 9 puslapis

Salotos su rūkytais ešeriais

Salotos su rūkytais ešeriais 4 asm.

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei...
Užkandžių krepšeliai

Užkandžių krepšeliai 4 asm.

1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams...
Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške

Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške 3 asm.

1. Kukurūzų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus ir neatidengę laikykite šiltai dar 30 minučių. Varškę ištrinkite su vienu kiaušiniu, druska, pipirais ir smulkintais žalumynais. 2. Riebalais ištepkite kepimo formą ir sudėti...
Rausvieji ryžiai su kreivabūdėmis ir pievagrybiais

Rausvieji ryžiai su kreivabūdėmis ir pievagrybiais 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite apie 3 minutes. Sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą saliero gumbą, įpilkite 100 mililitrų virinto vandens, uždenkite ir troškinkite, kol saliero gabaliukai suminkš...
Bulvių ir grybų kotletai

Bulvių ir grybų kotletai 4 asm.

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite. 2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai...
Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais 4 asm.

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska. 2. Puodelyje iš...
Baklažanų troškinys su migdolais

Baklažanų troškinys su migdolais 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Tuomet nuplaukite ir nusausinkite. 2. Į prieskonių grūstuvą sudėkite kapotą svogūną, pjaustytus kalendrų ar petražolių kotelius, karį ir aitriąją papriką,...
Aštrūs bulvių ritinėliai

Aštrūs bulvių ritinėliai 4 asm.

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles,...
Žiediniai kopūstai su saulėje džiovintais pomidorais

Žiediniai kopūstai su saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Česnaką susmulkinkite, džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką, žoleles ir džiovintus pomidorus, kad aliejus prisigertų jų aromato. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias...
Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške

Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške 3 asm.

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską...
Sojų faršu įdarytos paprikos

Sojų faršu įdarytos paprikos 2 asm.

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą...
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas 3 asm.

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite. 2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį. 3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudė...
Aštri pupelių sriuba

Aštri pupelių sriuba 3 asm.

1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite. 2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias...
Šalta jogurtinė sriuba

Šalta jogurtinė sriuba 3 asm.

1. Į plakimo indą supilkite jogurtą, pasukas, sudėkite česnako skilteles, pasukas, saliero stiebus, luptą (be kauliuko) avokadą, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žalumynų ir gerai suplakite. 2. Sriubą bent kelias valandas laikykite šaldytuve....
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus,...
Keptų paprikų ir baklažanų sriuba

Keptų paprikų ir baklažanų sriuba 3 asm.

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite. 2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes)....
Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda

Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda 2 asm.

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite. 2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska,...
Kriaušės su salierų ir varškės įdaru

Kriaušės su salierų ir varškės įdaru 2 asm.

1. Kriaušes supjaustykite (galite perpjauti pusiau arba pjaustyti stambesnėmis riekelėmis). Grūdėtąją varškę gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su paprasta varške. 2. Paprikas ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės kremą,...
Bulvių užkandis

Bulvių užkandis 2 asm.

1. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ir nusausinkite. Aliejų sumaišykite su prieskoniais, druska, pipirais, sezamų sėklomis. Jame apvoliokite bulves, dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje įjungę keptuvo funkciją 20–25 minutes arba...
Baklažanų ir avinžirnių salotos

Baklažanų ir avinžirnių salotos 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. 2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. 3. Į lėkštę dėkite keptus...