„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Provanso žolelių prieskoniai“ 3 puslapis

Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais

Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą...
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Blynų suktinukai „Kriauklelės“

Blynų suktinukai „Kriauklelės“ 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį. 2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją...
Apkepas su pomidorais

Apkepas su pomidorais 5 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Svogū...
Pikantiškas garnyras su burokėliais

Pikantiškas garnyras su burokėliais 2 asm.

1. Burokėlį išvirkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žolelių mišiniu bei aliejumi ir iškepkite orkaitėje. 2. Avokadą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 3. Į lėkštę š...
Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“ 6 asm.

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. 2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. 3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
Pomidorų užkandėlė su blyneliais

Pomidorų užkandėlė su blyneliais 2 asm.

1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite. 2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėš...
Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais

Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais 4 asm.

1. Patepkite formą sviestu. 2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite. 3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
Daržovių troškinys su paukštiena

Daržovių troškinys su paukštiena 6 asm.

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad...
Itališkos salotos su lašiša

Itališkos salotos su lašiša 2 asm.

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė. 2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus. 3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 2 asm.

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais. 2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė

Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir...
Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas 6 asm.

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui. 2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
Žarijose kepti lynai

Žarijose kepti lynai 6 asm.

1. Sugaukite lynus. 2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite. 3. Išmirkykite. 4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių,...
Žymės: Žuvis, lynas
Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika

Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika 4 asm.

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus. 2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos,...
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais

Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais 4 asm.

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. 2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. 3. Likusią dalį sviesto...
Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu

Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu 3 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su...
Pupelių sriuba su makaronais

Pupelių sriuba su makaronais 4 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus. 2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite. 3. Sumažinkite ugnį,...