Receptai pagal ingredientą „Rabarbarai“

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Taip, kaip kasmet rudenį visi namai kvepia obuolių pyragais, taip pavasaris neįsivaizduojamas be kepinių su rabarbarais! Kaip ir obuoliniai, pyragai su rabarbarais dažniausia yra paprasti, greitai iškepami, bet lygiai taip pat greitai ir suvalgomi.

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imu gegužės pradžioje, o šiemet rabarbarų pyragų sezoną atidalysiu per Motinos dieną. Šio kepinio, kuris yra be glitimo ir laktozės, receptą  įtraukiau ir į  savo knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“, patikėkite, jis puikus!

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta 8 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo 10 asm.

Tai receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurį ji pristatė pačios inicijuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Airis niekada nėra ramus, išskyrus kai mušasi, – sako sena airių patarlė. Juokus airiai pateikia kaip rimtus dalykus, o rimtus dalykus – kaip juokus. Kažkuo mes, lietuviai, panašūs. Ir rabarbarai mums ne svetimi.

Minkštas rabarbarų pyragas

Minkštas rabarbarų pyragas 6 asm.

Strelkabelka.lt:  Iš rabarbarų verdu džemą su rozmarinu, čatnį su karamelizuotais raudonaisiais svogūnais, tačiau šįkart dar vienas kepinys – pyragas su rabarbarais. Iš tiesų tai šiek tiek adaptuotas kulinarinių knygų autorės ir TV laidų vedėjos Mery Berry obuolių pyrago receptas. Beje, baltąjį cukrų galite maišyti per pusę su ruduoju.

Rabarbarų „galetė“

Rabarbarų „galetė“ 8 asm.

Strelkabelka.lt: „Galetė“ yra idealus kepinys žmonėms, kurie nelabai moka kepti, ar tiesiog nenori švaistyti laiko kepiniams, kuriems reikia kruopštumo, nes ji gali/privalo būti kiek nedaili ir grubi.

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis 1 asm.

Fillthelife.com: Tirštas braškių ir naujai atrastų rabarbarų kokteilis, paskanintas mėgstamais priedais, gali tapti puikiu dienos startu. 

Mango ir rabarbarų kokteilis

Mango ir rabarbarų kokteilis 1 asm.

Fillthelife.com: Ar pamenat tokį augalą, kaip rabarbaras? Mieste gyvenantiems gal tai egzotika, o kaime ar mažesniame miestelyje augusiems – vaikystės desertas, kurį išsiraudavai, pamirkydavai į cukrų ir grauždavai kaip didžiausią skanumyną. Kviečiu prisiminti šį augalą, kuris dabar lenda daržų pakampėse ar karaliauja ant turgaus prekystalių, ir panaudoti ne tik pyraguose ar keksiukuose, bet ir trintuose pusryčių kokteiliuose, kuriems jis suteikia gaivumo.

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais 5 asm.

Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis...
Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas

Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas 4 asm.

Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Mažesnės apimties torto formoje ar...
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė

Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė 6 asm.

Ši uogienė – gardus užteptas ant trapučio ar varškės sūrio. Puikiai tinka jogurtui, pusryčių varškei gardinti, pertepti sausainiams bei pyragams.

Ryžių miltų trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis

Ryžių miltų trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis 2 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros. Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais. Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų,...
Vištiena su rabarbarais

Vištiena su rabarbarais 4 asm.

Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite gabalėliais. Česnaką susmulkinkite smulkiai ir visus likusius produktus sumaišykite. Tuomet sumaišykite su vištienos gabalėliais. Padėkite šaltai marinuotis keletą valandų, geriausiai – per naktį....
Morengas su rabarbarais

Morengas su rabarbarais 6 asm.

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu baltymus išplakite iki standžių putų. Tada po šauktą berkite cukraus miltelius ir plakite toliau. Kai visus cukraus miltelius subersite, įberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir baltymus plakite dar apie 5...
Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais

Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais 6 asm.

Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą. Maskarponę išplakite su cukraus milteliais. Tešlą padalykite į 4 arba 6...
Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas

Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas 8 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol...