Receptai pagal ingredientą „Rafinuotas rapsų aliejus“

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena 4 asm.

Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Gera žinia ta, jog dalį patiekalų išties nesunkiai galima pasiruošti patiems! Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

Pikantiški persimonų keksiukai

Pikantiški persimonų keksiukai 6 asm.

Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.

 

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais 4 asm.

Kai už lango apniukę, o dabar dar dažniausiai ir lyja, sušildantis, prieskoniais gausiai pagardintas troškinys su salsvais abrikosų gabaliukais – tai, ko reikia. Galite pasigaminti ir daugiau – liks kitai dienai ir bus lygiai taip pat skanu!

Avižinių dribsnių-braškių batonėliai

Avižinių dribsnių-braškių batonėliai 4 asm.

Jei pavyko nusipirkti kvapnių ir saldžių braškių, išbandykite šiuos batonėlius, kurie gali tapti puikiais pusryčiais ar nuostabiu užkandžiu netikėtai išalkus. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Spragintų grikių granola

Spragintų grikių granola 4 asm.

Naminės granolos turėtų būti kiekvienuose namuose – tai puikus pasirinkimas ryte, kai skubame, o ir geras užkandis, kai nieko kito spintelėse ir šaldytuve nėra. Maistinga, skani granola nesunkiai paruošiama, o šįkart ypatingų skonio akcentų jai suteikia spraginti grikiai. Šiuo receptu su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas.

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis 8 asm.

Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Veganiški lęšių kukuliai pomidorų tyrėje

Veganiški lęšių kukuliai pomidorų tyrėje 2 asm.

„Vegan Pipiras“: Šie žaliųjų lęšių kukulaičiai puikiai tinka skanauti ir pietums, ir vakarienei. Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas nustebins ir skoniu, ir suteikiamu sotumu.

Naminė granola su grikiais

Naminė granola su grikiais 8 asm.

Miško žvėrysVien pažiūrėjus į granolų pakuočių kainą parduotuvėse, nekyla ranka jų imti. Ir visa tai už gausybę avižų su keliais riešutais ir sėklomis. Aš mėgstu mažai avižų, daug riešutų ir sėklų. Manoji naminė granola gal ir ne pigesnė nei parduotuvinė, bet joje tai, ko aš noriu ir kiek noriu. Neseniai, kai namie turėjau mažai riešutų, dalį jų pakeičiau grikiais.

Apkepti orkaitėje jie tapo traškūs ir granolą pakylėjo į naują lygmenį. O kai ant granolos patrupinu šaltyje džiovintų aviečių ir graikišką jogurtą pasaldinu dėdės pievų medumi, karališki pusryčiai garantuoti!

Krevetės su medumi ir sezamais

Krevetės su medumi ir sezamais 4 asm.

Jeigu dievinate jūros gėrybes, jums turėtų patikti šis lengvas ir sveikas patiekalas, kurį pasigaminsite vos per 15 minučių.