„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Raudonėliai“ 5 puslapis

Aštrios daržovės

Aštrios daržovės 4 asm.

Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais....
Vegetariškas įdarytas baklažanas

Vegetariškas įdarytas baklažanas 4 asm.

Perpjaukite pusiau baklažanus ir dėkite perpjautomis pusėmis žemyn į keptuvę. Apkepkite abi puses po 2 min. ir, apibarsčius pipirais ir druska, įtrinkite sutraiškyto česnako. Išskaptuokite baklažanus nesuplėšydami baklažano odelės. Keptuvėje...
Pomidorų padažas su žalumynais

Pomidorų padažas su žalumynais 4 asm.

Pomidorus nuplaukite, galuose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, susmulkinkite. Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite. Moliūgą supjaustykite stambiais kvadratais.  Per naktį šaltame virintame vandenyje mirkytas pupeles nuvarvinkite, suberkite į puodą. Supilkite vandenį, statykite ant...
Traškūs vištienos kąsneliai

Traškūs vištienos kąsneliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis...
Džiovinti pomidorai aliejuje

Džiovinti pomidorai aliejuje 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklytes. Pomidorų ketvirčius išdėliokite ant  popierinio rankšluosčio, kad susigertų sultys. Visus prieskonius sukapokite, sumaišykite su stikline aliejaus. Gerai nusausintus pomidorų...
Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu

Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu 2 asm.

Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai...
Tešloje apvolioti cukinijų žiedai

Tešloje apvolioti cukinijų žiedai 3 asm.

Cukinijų žiedus nuplaukite, nusausinkite, apipurkškite aliejumi, apšlakstykite vynu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Juos apvoliokite riešutų bei sūrio mišinyje ir iškepkite karštuose riebaluose. Prieš...
Saldžiarūgštė paukštiena

Saldžiarūgštė paukštiena 3 asm.

Mėsą supjaustykite gabalais, svogūnus – griežinėliais, česnakus ir žoleles susmulkinkite. Į svarainių sultis sukrėskite medų, išsukite. Mėsos gabalėlius sumaišykite su svogūnų griežinėliais. Apšlakstykite saldintomis svarainių sultimis.  Suberkite...
Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle

Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle 5 asm.

Nuplautą cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais. Žirnelius nuplaukite, nusausinkite, papriką supjaustykite juostelėmis.  Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite...
Vegetariniai žemaičių blynai su varške

Vegetariniai žemaičių blynai su varške 3 asm.

Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir...
Salotos su moliūgais ir sūriais

Salotos su moliūgais ir sūriais 3 asm.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant virš...
Salotos su braškėmis, špinatais ir varške

Salotos su braškėmis, špinatais ir varške 4 asm.

Špinatus ir braškes gerai nuplaukite. Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia. Prie šių salotų puiku...
Džiovintų žirnių sriuba

Džiovintų žirnių sriuba 8 asm.

Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą...
Marinuotos alyvuogės su česnakais

Marinuotos alyvuogės su česnakais 6 asm.

Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite...
Vyne marinuoti baklažanai

Vyne marinuoti baklažanai 6 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite valandai. Tada gerai juos nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių. Sutraiškykite nulupto česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite aitriąją papriką....
Pomidorų ir cukinijų kepinukai

Pomidorų ir cukinijų kepinukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite į 16 maždaug 0,5 cm pločio juostelių. Kitus du padalykite perpus – turėsite 4 kvadratinius pagrindus. Iš tešlos juostelių padarykite visų kvadratų  bortelius. Tešlos pagrindą...
Vištienos ir dešros gumbo

Vištienos ir dešros gumbo 7 asm.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Vištos šlaunelių mėsos gabalėlius supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvai apibarstykite miltais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite apie 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš...
Vištienos ir grikių kotletukai

Vištienos ir grikių kotletukai 4 asm.

Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis...
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai

Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.