Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano virtuvėje žiemą dažniau nei bet kada kitu metu ant stalo garuoja kariai – tiršti, aromatingi azijietiški troškiniai. Su mėsa, ar vegetariški, jie bent trumpam sugrąžina mus į saulėtos vasaros prisiminimus. Jei kariams nenaudoju mėsos, dažniausiai juos verdu su kelių rūšių ankštinėmis kultūromis: pupelėmis, lęšiais, avinžirniais…. Šie ingredientai turi daug baltymų, ir jie geriausi mėsos pakaitalai
Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši moliūgų sriuba – su vienu ne visai įprastu ingredientu: riešutų sviestu. Tačiau sriubai tikrai netiks riešutų sviestas su cukrumi, kurį paprastai dievina vaikai. Šiam patiekalui jums reikės natūralaus žemės riešutų sviesto be jokių priedų, be druskos ir be cukraus. Patariu tokio sviesto ieškoti sveiko maisto parduotuvėse.
Triušiena laikoma ypač naudinga sveikatai mėsa, ją net rekomenduojama įtraukti į kūdikių racioną. Joje ypač gausu baltymų, ją žmogaus organizmas lengviau virškina. Be to, ši mėsa daug švelnesnio skonio ir turi mažiau cholesterolio net už vištieną. Tad ji labai tinkama ir vyresnio amžiaus žmonėms. Vienas svarbus dalykas – prieš ruošiant triušieną ją verta pamirkyti šaltame vandenyje 2–3 val.
Julija Steponavičiūtė (Kitchen Julie): Sočios, sveikos ir lengvai paruošiamos. Ar gali būti geriau? Patariu tokias salotas pasigaminti pietums, kai kūnas turi daugiau energijos ir yra pasiruošęs suvirškinti kalną šviežių daržovių.