1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą.
2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą...
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite tarkuotas morkas. Kepkite apie 10 min. nuolat maišydama.
3. Supilkite pieną, suberkite cukrų, migdolus ir razinas, pagardinkite cinamonu bei kardamonu.
4. Gautą...
1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę.
2. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę.
3. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu,...
1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite.
2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės.
2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį).
3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną į...
1. Kiaušinį išplakite su pienu, įberkite pusę šaukšto cukraus, trupučiuką druskos, supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
2. Kepkite lietinius blynus. Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir karštu vandeniu perlietomis razinomis ir dėkite į...
1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite.
3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
1. Razinas ir slyvas nuplaukite, slyvas susmulkinkite, kartu su razinomis 2 val. mirkykite apelsinų sultyse.
2. Svogūnus nulupkite, suvyniokite į foliją, kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Tada atvėsinkite, išskobkite atšalusių svogūnų...
1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
1. Į dubenį sudėkite mieles, įberkite šaukštą cukraus ir šaukštu patrinkite, kol masė suskystės. Supilkite maždaug 30°C šiltumo vandenį, įberkite apie 100 g miltų ir išmaišykite. Paviršių apibarstykite miltais, dubenį uždenkite švaria šluoste ir...
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite.
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą.
2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite...
1. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir palaikykite šiltame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. Nuvarvinkite, slyvas ir abrikosus supjaustykite į keturias dalis. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo...