Receptai pagal ingredientą „Ridikėliai“

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Šiltos šviežių bulvyčių ir lęšių salotos

Šiltos šviežių bulvyčių ir lęšių salotos 4 asm.

Tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė: Šios salotos ne tik skanios bei maistingos, bet ir sočios – baltymų, o tuo pačiu ir sotumo, joms suteikia lęšiai. Skonio paslaptis šiuo atveju slypi medaus-garstyčių padaže, kuris įsigeria į lęšius ir puikiai apjungia visus ingredientus į skanią visumą. Jei norisi, papildomai salotas galima pagardinti fetos ar ožkos sūriu.

 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis

Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis 2 asm.

Maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė: „Dalinuosi įspūdingai atrodančio japoniško sumuštinio receptu su sėklų duona. Ruošdami tokius sumuštinius vadovaukitės taisykle – kuo daugiau ir kuo spalvingesnių daržovių!“.

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos 4 asm.

Tai gaivesnė, ryškesnė, šiek tiek sveikesnė tradicinės mišrainės versija.

 

Kepti ridikėliai garnyrui

Kepti ridikėliai garnyrui 4 asm.

Ieškote gurmaniško garnyro? Šis receptas kaip tik jums – kepti ridikėliai daug kam vis dar naujiena. Praradę truputį savo aitrumo bei aštrumo ir įgavę salstelėjusio skonio, kepti ridikėliai puikiai nuspalvins bet kurį patiekalą arba taps tikrai netikėtu užkandžiu.

 

Marinuoti ridikėliai

Marinuoti ridikėliai 4 asm.

Šis patiekalas bet kuriuo metų laiku praturtins žuvies ar mėsos kepsnį bei taps puikiu pagardu.

 

Gaivinanti vasariška sriuba su varške

Gaivinanti vasariška sriuba su varške 4 asm.

Gaivinanti vasariška sriuba, kuriai paruošti reikės ne tik šiltuoju sezonu tradiciniais laikomų ingredientų, bet ir kelių netikėtų.

Šalta baltoji sriuba

Šalta baltoji sriuba 4 asm.

Šalta baltoji ridikėlių sriuba, pasak ruošiama panašiai kaip ir šaltibarščiai, tačiau jos skonis nuo kultinio lietuviško patiekalo pastebimai skiriasi.

 

Žaismingi įdaryti kiaušiniai-peliukai

Žaismingi įdaryti kiaušiniai-peliukai 3 asm.

Užkandis, kuris nustebins ir pralinksmins ir mažus, ir didelius. 

Spalvingos salotos su vytinta antiena

Spalvingos salotos su vytinta antiena 2 asm.

Šių lengvų salotų receptą pristato subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu

Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos norintiems sveikesnių ir lengvesnių patiekalų! Kartais visai verta valgyti mažiau mėsos ir atrasti netikėtus daržovių derinius, naujus skonius, o kartu ir kitokias tekstūras.

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis 4 asm.

Keptų bulvių salotos: Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30...
Agurkų užkandis su lašiša

Agurkų užkandis su lašiša 2 asm.

Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus. Paruoškite keturias...
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais

Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais 2 asm.

Jautienos išpjovą kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5 min. Ištraukę keletą minučių palaukite ir tik tuomet supjaustykite. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir...
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis

Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis 2 asm.

Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos...
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Žaliosios bolivinių balandų salotos

Žaliosios bolivinių balandų salotos 2 asm.

Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais. Į lėkš...