Receptai pagal ingredientą „Ridikėliai“ 2 puslapis

Pavasario salotos su migdolų grietine

Pavasario salotos su migdolų grietine 2 asm.

Visas daržoves ir žalumynus švariai nuplaukite. Salotų lapus ir petražoles suplėšykite, svogūnų laiškus ir ridikėlius supjaustykite. Daržoves ir žalumynus išdėliokite lėkštėje, apibarstykite smulkiai supjaustyta paprika. Šias salotas labai skanu...
Baltoji šaltsriubė su ridikėliais

Baltoji šaltsriubė su ridikėliais 2 asm.

Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite...
Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais

Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais 2 asm.

Baltą duoną paskrudinkite. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyč...
Mišrainė „Grybukas“

Mišrainė „Grybukas“ 4 asm.

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...
Meškinio česnako salotos

Meškinio česnako salotos 2 asm.

Supjaustykite meškinius česnakus, svogūnų laiškus, susmulkinkite ridikėlius. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite kefyru, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite. Skanaus! Receptą atsiuntė Lina M.
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE

Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE 5 asm.

Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją...
Kruopų ir žalumynų salotos

Kruopų ir žalumynų salotos 4 asm.

Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite....
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį...
Ridikėlių traškučiai

Ridikėlių traškučiai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei...
Daržovių ir paukštienos sriuba

Daržovių ir paukštienos sriuba 4 asm.

Porus supjaustykite griežinėliais. Bulves nuskuskite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuplautus ridikėlius susmulkinkite, nuluptus agurkus ir virtą mėsą supjaustykite šiaudeliais. Dideliame puode išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus porus ir...
Bulvių salotos

Bulvių salotos 3 asm.

Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako...
Salotos su šparagais

Salotos su šparagais 2 asm.

1. Šviežius šparagus išvirkite (apie 15 min.), ataušinkite ir supjaustykite gabaliukais. 2. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplaukite ir nuvarvinkite. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėkite į...
Šviežių daržovių salotos su čiobreliais

Šviežių daržovių salotos su čiobreliais 2 asm.

1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, kiaušinius supjaustykite į keturias dalis, salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite, ridikėlius po kelis kartus įpjaukite įstrižai, neįpjaukite iki galo. 2. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų,...
Salotos su daigintais grūdais

Salotos su daigintais grūdais 2 asm.

1. Į lėkštę dėkite salotų,špinatų lapelius. Pridėkite pjaustytų ridikėlių, pipirnės lapelių. 2. Paruoškite užpilą iš daigintų grūdų ir alyvuogių aliejaus ir apliekite salotas. Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina
Salotos „Primulė“

Salotos „Primulė“ 2 asm.

1. Ryžius išvirkite, pridėkite konservuotų kukurūzų, smulkinto agurko ir saldžiosios paprikos. Pasūdykite pagardinkite pipirais, sumaišykite su majonezu. 2. Ant lėkštės iš salotų suformuokite kauburėlį, šonus apdėkite sausainiais. Viršų papuoškite...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais, ridikėlius – griežinėliais, kukurūzus nuvarvinkite, kviečius nuplaukite. Visus produktus sudėkite į salotinę ir išmaišykite. 2. Suberkite saulėgrąžas, įdėkite majonezo ir atsargiai išmaišykite....
Gaivi užkandėlė

Gaivi užkandėlė 2 asm.

1. Nulupkite agurką, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Nuplaukite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ridikėlius. 2. Varškę išsukite su grietine arba grietinėle, įmaišykite smulkiai kapotų krapų, pasūdykite,...
Blynai su kepta jautiena

Blynai su kepta jautiena 4 asm.

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldž...
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais

Daržovių salotos su virtais kiaušiniais 4 asm.

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę. 2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po...
Salotos su tunu

Salotos su tunu 4 asm.

1. Svogūną nulupkite. 2. Į lėkštę pridėkite plautų, nusausintų, jei reikia – susmulkintų, sultenių lapų, pjaustytų ridikėlių, pomidorų, smulkintus laiškinius česnakus, supjaustytą žiedais svogūną. Šaukštu ant viršaus sudėkite tuną. 3. Salotas...