„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Riešutai“ 5 puslapis

„Kepti“ ledai

„Kepti“ ledai 4 asm.

Baltymus išplakite su cukraus pudra. Labai gerai atšaldytus ledų gabalus sudėkite į karščiui atsparią lėkštę, aptepkite plaktais baltymais, pabarstykite riešutais ir įstatykite į labai karštą (250-270°C) orkaitę. Palaikykite, kol baltymas...
Braškių salotos su riešutais

Braškių salotos su riešutais 3 asm.

Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apš...
Kavos skonio parfė

Kavos skonio parfė 6 asm.

Išplakite grietinėlę (prieš plakdami, palaikykite ją šaldytuve) su šaukštu vanilinio cukraus. Atskirai suplakite 4 kiaušinius, o plakdami atsargiai po truputį įmaišykite iš anksto pasiruoštą cukraus sirupą. Įpilkite arbatinį šaukštelį kavos...
Traški granola

Traški granola 6 asm.

1. Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus. 2. Aliejų, klevų sirupą, medų ir cukrų truputį pašildykite, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Nebijokite įdėti druskos, ji paįvairina granolos skonį. 3. Sumaišykite skystus...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 3 asm.

Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta

Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta 8 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų. 2. Paruoštą masę apš...
Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais

Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus. 2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus. 3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais. 4. Pagaminkite padažą: iš...
Keptos įdarytos paprikos

Keptos įdarytos paprikos 3 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės. 2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...
Keksiukai su riešutais

Keksiukai su riešutais 4 asm.

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. 2. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (dalį palikite pabarstyti), supilkite pieną ir gerai išmaišykite. 3....
Riešutų  duona

Riešutų duona 4 asm.

1. Riešutus paskrudinkite 200 laipsnių orkaitėje 5–7 minutes ir nulupkite luobeles. 2. Mieles ir medų ištirpinkite šiltame vandenyje. Suberkite avižinius dribsnius arba sėlenas ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. 3. Supilkite aliejų, druską,...
Salotos su mandarinais

Salotos su mandarinais 2 asm.

1. Salotų lapus supjaustyti juostelėmis. Mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir sudėti ant salotų (kelias skilteles palikti salotoms papuošti). Salierus supjaustyti kubeliais. 2. Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas....
Įdarytas kiaulienos kumpis

Įdarytas kiaulienos kumpis 4 asm.

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis. 2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Į dubenį suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir įpilkite tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. 3. Tešlą perdėkite ant stalo ir stipriai...
Polentos blyneliai

Polentos blyneliai 5 asm.

1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus. 2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto...
Sicilietiška pasta

Sicilietiška pasta 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: du didesnius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite ant rankšluosčių popieriaus nusausintas sardines ir kaitinkite, kol jos sušils. 2. Į padažą...
Tortas su persikais

Tortas su persikais 4 asm.

1. Miltus išmaišykite su milteliniu cukrumi ir druska. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais viską sumaigykite. Į miltų ir sviesto masę supilkite kiaušinio trynį, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens ir išminkykite. Tešlą valandą laikykite šaldytuve....
Burokėlių ir apelsinų salotos

Burokėlių ir apelsinų salotos 3 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, iškepkite druskoje (arba folijoje) orkaitėje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. 2. Apelsiną nulupkite, irgi supjaustykite ketvirčiais. 3. Mocarelą...
Avinžirnių ir sezamo pastos paštetas – „Hummus“

Avinžirnių ir sezamo pastos paštetas – „Hummus“ 8 asm.

Humusas - populiarus Vidurio Azijos patiekalas iš virtų avinžirnių (nuto, vok. kichererbsen, angl. chickpeas, taip pat žinomi kaip Bengal gram, garbanzos ir kt.), sumaltų į paštetą ir pagardintu citrinos sultimis, Tahini (sezamo sėklų pasta)...
Obuolių ir riešutų pyragas

Obuolių ir riešutų pyragas 6 asm.

1. Įkaitintoje orkaitėje trumpai paskrudinkite karijas, susmulkinkite. 2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir druską. 4. Kitame dubenyje sumaiš...
Vaisių ir saldžiųjų paprikų salotos

Vaisių ir saldžiųjų paprikų salotos 3 asm.

1. Apelsinus ir obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. 2. Iš paprikų išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Riešutų branduolius susmulkinkite. 3. Viską sumaišykite ir pagardinkite majonezu. Šaltinis: 15min.lt