„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Riešutai“ 6 puslapis

Makaronai su pomidorų  padažu

Makaronai su pomidorų padažu 4 asm.

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. 2. Česnako skilteles ir kedrines pinijas (arba graikinius riešutus) pakepinkite aliejuje, sukrėskite pomidorų tyrę, Pesto padažą, pagal skonį pasūdykite (jei rūgštu, galite įberti žiupsnelį cukraus) Viską...
Saldi kvietinių dribsnių košė

Saldi kvietinių dribsnių košė 4 asm.

1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite. 2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę....
Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas 8 asm.

1.Riešutus nuplaukite, gerai nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kambario temperatūros sviestą iki vientisumo išsukite su milteliniu cukrumi, tada suberkite tirpią kavą, kakavos miltelius ir įberkite žiupsnelį druskos. 2. Po vieną įmuš...
Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas

Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, česnako skiltelę, čiobrelius, trumpai...
Apkepas su špinatais

Apkepas su špinatais 6 asm.

1. Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus. Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite. 3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo...
Bulvienė su džiovintais pomidorais

Bulvienė su džiovintais pomidorais 4 asm.

1.Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais, dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite 15 minučių. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pupeles nuvarvinkite sietelyje. Viską sudėkite į puodą ir virkite...
Daržovių salotos su vištiena

Daržovių salotos su vištiena 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių...
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis 6 asm.

1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Palikite dubenėlį, kad atvėstų. Tuomet išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų,...
Sluoksniuotas skanėstas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Sluoksniuotas skanėstas su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio keturkampiais (nelabai mažais). Suklokite tešlos lakštus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol gražiai iškils ir parus. 2. Iš...
Obuoliai su apvalkalu

Obuoliai su apvalkalu 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite ir išmaišykite. 2. Tešlą iškočiokite, padalykite į 8 kvadratus, ant kiekvieno uždėkite po obuolį, į obuolio...
Vyniotinis su mandarinais

Vyniotinis su mandarinais 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, maišydami po vieną sudėkite trynius. Miltus su kepimo milteliais persijokite ir suberkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite. 2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite tešlą ir...
Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu 4 asm.

1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
Kriaušės su karameliniais riešutais

Kriaušės su karameliniais riešutais 2 asm.

1. Kriaušes perpjaukite pusiau (jeigu norite, galite nulupti), išimkite sėklas ir išskobkite šiek tiek minkštimo. Puode įkaitinkite desertinį vyną, sudėkite gvazdikėlius, cinamono lazdelę, kriaušes ir kelias minutes pavirkite. Stebėkite, kad kriaušė...
Keptos figos

Keptos figos 4 asm.

1. Figas nuplaukite, nusausinkite ir įpjovę iki pusės padalykite į 4 skilteles. Sudėkite į kepimo indą. Į kiekvieną figą atsargiai praskėtę įdėkite sviesto, įpilkite brendžio ar viskio, apšlakstykite medumi, užbarstykite riešutų ir cinamono. 2....
Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“

Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“ 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija. 2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje...
Daržovių paštetas

Daržovių paštetas 2 asm.

1. Bulvę, morkas ir salierą nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite. 2. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite aliejuje, kol įgaus aukso spalvą (kuo mažesnė ugnis, tuo bus saldesni svogūnai). 3. Virtas daržoves sumalkite, suberkite pupeles ir riešutus (š...
Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais

Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais 8 asm.

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (...
Ekologiškas šokoladinis tortas

Ekologiškas šokoladinis tortas 10 asm.

1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną...
Keptas sūris

Keptas sūris 2 asm.

1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje...
Avižų ir kokosų juostelės

Avižų ir kokosų juostelės 6 asm.

1. Dribsnius paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Pakepinkite kapotus riešutus. 3. Džiovintus vaisius sukapokite arba sumalkite mėsmale. 4. Giliame dubenyje sumaišykite dribsnius, kokosų drožles. 5. Puode pakaitinkite sviestą, medų, vanilinį...