„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Romas“ 3 puslapis

Ledų kremas su juodaisiais serbentais

Ledų kremas su juodaisiais serbentais 4 asm.

Kremą reikia paruošti greitai, kad ledai nespėtų ištirpti. Juoduosius serbentus nuplaukite, nusausinkite, sumaigykite grūstuvu ir sumaišykite su alkoholiu. Suplakite pasaldintą grietinėlę. Ledus sumaišykite su grietinėle ir 2/3 gautos masės sumaiš...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Klasikinis punšas

Klasikinis punšas 4 asm.

Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis. Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius....
Klasikinis grogas

Klasikinis grogas 2 asm.

Į stiklinę karštos juodosios arbatos supilkite romą ir viską gerai išmaišykite. Grogas tiekiamas storo stiklo stiklinėse arba puodukuose su šaukšteliu. Kulinaro patarimas. Dabar grogas retai gaminamas paisant klasikinio recepto – dažniausiai jis...
Įdaryti persimonai

Įdaryti persimonai 4 asm.

1. Persimonų viršūnėles nupjaukite ir šaukšteliu išskobkite dalį minkštimo. Jei yra sėklų, jas visas išrinkite 2. Paruoškite įdarą: želė užpilkite 200 ml karšto virinto vandens ir maišykite, kol ištirps. Į puodą supilkite mandarinus su visu sirupu,...
Šventinis migdolų tortas

Šventinis migdolų tortas 4 asm.

1. Į du puodus įberkite po 400 g cukraus, įpilkite po 1,5 stiklinės vandens ir virkite, kol cukrus ištirps. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite ir sumalkite. 3. Migdolų miltus suberkite į puodą, sudėkite tarkuotą šokoladą, supilkite citrinų sultis...
Pats lengviausias karamelinių ledų receptas

Pats lengviausias karamelinių ledų receptas 7 asm.

Šis karamelinių ledų receptas – vienas iš paprasčiausių, kokius tik galima sugalvoti. Juose nenaudojami kiaušinių tryniai, nereikia nieko kaitinti, ledų gaminimo procesas užtrunka vos keliolika minučių, be to, šiems ledams paruošti nereikia ledų gaminimo aparato.

Skanėstas „Kueh Lapis Legit“

Skanėstas „Kueh Lapis Legit“ 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Pasiruoškite 20 x 20 cm dydžio kepimo indą, kurio aukštis būtų mažiausiai 8 centimetrai. Jeigu neturite tiksliai tokio dydžio kepimo indo, galite rinktis kitą, tačiau tokio paties ar labai panašaus tū...
Ledų kokteilis

Ledų kokteilis 4 asm.

1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį. 2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną...
Purūs keksiukai

Purūs keksiukai 6 asm.

1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo. 2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis. 3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį...
Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis

Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis 5 asm.

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite. 2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius...
Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile

Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile 4 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve. 2. Vaisius perpjaukite...
Pyragas su obuolių įdaru

Pyragas su obuolių įdaru 4 asm.

1. Iš miltų, sutarkuoto sviesto, vandens ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulį, apvyniokite plėvele ir pusvalandžiui padėkite šaltai. Trečdalį atšaldytos tešlos atidėkite, iš kitos iškočiokite lakštą (apie 31 cm...
Keksiukai su spanguolėmis

Keksiukai su spanguolėmis 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė. 2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite...
Avižų ir kokosų juostelės

Avižų ir kokosų juostelės 6 asm.

1. Dribsnius paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Pakepinkite kapotus riešutus. 3. Džiovintus vaisius sukapokite arba sumalkite mėsmale. 4. Giliame dubenyje sumaišykite dribsnius, kokosų drožles. 5. Puode pakaitinkite sviestą, medų, vanilinį...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“ 4 asm.

TEŠLOS PARUOŠIMAS Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo. 1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...