Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Rozmarinai“ 4 puslapis

Sultingas tuno kepsnys su šermukšniais

Sultingas tuno kepsnys su šermukšniais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ieškokite šviežios žuvies. Nes šaldytas tunas tinka kitiems dalykams. Prieš kepimą ir jo metu nesūdykite ir negardinkite nei pipirais, nei druska. Šias gardinimo operacijas atlikite lėkštėje. Tuno skerspjūvyje turėtų likti rausva juostelė. 

Kepsninėje kepti kalmarai

Kepsninėje kepti kalmarai 2 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičius: Nevirtas, o lengvai pakeptas kalmaras mums atiduos gerą porciją baltymų (74 proc.) ir gerų omega 3 riebalų (23 proc.) Atiduos ir fosforo, kalio, vitaminų E, A užtaisą. Už smagų vardą šis galvakojis turėtų būti dėkingas graikams. Jie įžiūrėjo kalmaro formoje ką? Rašiklinę, dėklą pieštukams. Be to, kalmaras, kaip ir sepija, turi rašalo. Puiku, vadinasi, tai yra „calamos“ – rašalinė.

Brasato jautiena raudono vyno padaže

Brasato jautiena raudono vyno padaže 4 asm.

Gian Luca Demarco: „Jautiena, troškinta gerame raudoname vyne, yra labai šventiškas patiekalas. Tuo trapu Barolo vynas yra mūsų krašto pasididžiavimas. Geriausias vynas ilgai saugomas šeimos rūsiuose per Šv. Kalėdas keliauja ne tik į taures, bet ir į patiekalus. Mano šeimai Šv. Kalėdos yra didžiausia šventė, taigi brasato jautiena ant mūsų stalo atrandama visuomet.“

Antis balto vyno ir apelsinų padaže

Antis balto vyno ir apelsinų padaže 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Kaip ir visoje Europoje, Italijoje ant kalėdinio stalo karaliauja antis. Ji gali būti gaminama įvairiais būdais, su pačiais įvairiausiais padažais, tačiau būtent apelsinų kvapas man labiausiai asocijuojasi su Šv. Kalėdomis. Būtent tokią antį prisimenu iš savo vaikystės.“

Kepta jautienos išpjova

Kepta jautienos išpjova 4 asm.

Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Pikantiški šonkauliukai

Pikantiški šonkauliukai 4 asm.

Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir...
Ant grotelių kepti baklažanai

Ant grotelių kepti baklažanai 4 asm.

Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti...
Jautienos kepsnys su rozmarinais

Jautienos kepsnys su rozmarinais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve. Susmulkinkite morkas, salierą...
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis

Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis 2 asm.

Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min. 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krū...
Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu

Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu 2 asm.

Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes...
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis 4 asm.

Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Imbierinės vištos blauzdelės

Imbierinės vištos blauzdelės 4 asm.

Blauzdeles įtrinkite pipirais, druska, rozmarinais ir česnakais. Paruoškite marinatą. Medų sumaišykite su citrinų sultimis, sojų padažu, garstyčiomis, aliejumi, smulkiai tarkuotu imbieru. Apšlakstykite blauzdeles marinatu, gerai paminkykite rankomis,...
Vištiena su rozmarinu

Vištiena su rozmarinu 2 asm.

Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms....
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba

Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir...
Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis 6 asm.

Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Marinatą gerai išmaišykite...
Saldžiųjų bulvių lazdelės

Saldžiųjų bulvių lazdelės 2 asm.

Dietologai saldžiąsias bulves vertina kaip naudingą beta karotino, vitamino C, skaidulų ir kalcio šaltinį. Tad verta šių bulvių paragauti ir bent kartais dėl įvairovės jomis pakeisti mums įprastas lietuviškas bulves.
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos

Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos 2 asm.

Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydž...
Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu

Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu 4 asm.

Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps. Padažas: Persikus supjaustykite,...
Vištienos iešmeliai

Vištienos iešmeliai 2 asm.

Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min. Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti. Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių,...